Haz. Boys 1

4e klasse A

30 november 2019 14:30

Onbekend

In een niet al te hoogstaande wedstrijd heeft Koudekerk de strijd om de koppositie gewonnen van Hazerswoudse Boys. Na een 1-1 ruststand wist de thuisploeg met een mooie goal in de 2e helft de onderlinge confrontatie tussen de nummers 1 en 2 te beslissen: eindstand 2-1.

Onder een aangenaam herfstzonnetje beginnen Koudekerk en Hazerswoudse Boys aan hun derby met als inzet de koppositie in de 4e klasse. De eerste kans van de wedstrijd is voor Hazerswoudse Boys wanneer Jari Meertens de bal met een steekpass bezorgt bij Vito Martens die op de rand van het zestienmetergebied zich vrij draait en met een lastig schot keeper Roy Dorrepaal aan het werk zet die met moeite een corner moet toestaan. Een minuut later is Koudekerk dicht bij een voorsprong wanneer aanvoerder Bas van Heerdt een voorzet vervaarlijk indraait waarbij de bal over keeper Patrick van der Reest heen gaat maar verdediger Robby Kraan kan net voor de doellijn koppend redding brengen. Na een kwartier spelen lijkt Hazerswoudse Boys op voorsprong te komen wanneer een corner van Jari Meertens bij de 1e paal in het doel wordt gewerkt maar scheidsrechter Dingemans keurt de goal af vanwege een vermeende overtreding op keeper Dorrepaal. Enkele minuten daarna is het aan de andere kant wel raak als spits Bryan van Delft even buiten het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys wordt ingespeeld. Met de rug naar de goal besluit hij de opstuitende bal via een soort omhaal direct op doel te schieten en ziet zijn inzet over de iets te ver voor zijn doellijn staande Patrick van der Reest in het doel belanden. Hazerswoudse Boys reageert snel op de achterstand want 3 minuten later verschijnt Ivo Vogelaar, na een splijtende pass van Leo de Ruiter, vrij voor keeper Dorrepaal en hij schuift de bal eenvoudig in de verre hoek en brengt daarmee Hazerswoudse Boys weer naast Koudekerk. Daarna is het voor de toeschouwers doorbijten tot vlak voor rust Koudekerk plots scoort via Yvar de Groot en scheidsrechter Dingemans naar de middenstip wijst. De spelers van Hazerswoudse Boys beklagen zich bij de jonge scheidsrechter en na een korte discussie met de assistent-scheidsrechter komt scheidsrechter Dingemans terug op zijn beslissing en keurt de goal tot groot ongenoegen van Koudekerk alsnog af vanwege hinderlijk buitenspel zodat beide teams met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken voor de thee.

Ook de 2e helft is van matig niveau en wordt net als de 1e helft gekenmerkt door veelvuldig slordig balverlies en kansloze lange ballen. In de beginfase van de 2e helft weet Koudekerk een van de spaarzame kansen te creëren via een actie van doelpuntenmaker Bryan van Delft maar dit keer hobbelt zijn schot over de achterlijn. Na 10 minuten spelen in de 2e helft krijgt Hazerswoudse Boys een goede kans wanneer Leo de Ruiter na een glijpartij van zijn directe tegenstander doorbreekt aan de linkerkant. Leo speelt Vito Marten aan die zich ter hoogte van de penaltystip vrij kapt en op doel schiet maar het schot wordt met een katachtige reflex door keeper Dorrepaal tot corner verwerkt. Na 20 minuten spelen in de 2e helft legt Koudekerk een van de zeldzame soepel lopende aanvallen op de mat waarbij de bal vanaf de flank bij spits Van Delft belandt die de bal teruglegt op de inlopende Jay Langejans die daarna de bal onhoudbaar in de bovenhoek schiet en de thuisclub opnieuw aan de leiding brengt. Vijf minuten later is Hazerswoudse Boys dichtbij de gelijkmaker als Leo de Ruiter de bal op maat in de loop van Ivo Vogelaar geeft maar zijn schot vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied ketst af op de verre paal. In het restant van de wedstrijd weet Hazerswoudse Boys, ondanks het inbrengen van een extra spits, geen vuist meer te maken en blijft Koudekerk eenvoudig overeind. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dingemans komt een einde aan deze wat fletse en voor Hazerswoudse Boys supporters teleurstellende topper. Door de zege verstevigt Koudekerk haar koppositie en zakt Hazerswoudse Boys naar de 4e plek.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen LSVV ’70.