2 - 2

SJC 1

4e klasse A

23 november 2019 14:30

Onder lekkere omstandigheden hebben Hazerswoudse Boys en SJC er afgelopen zaterdag een leuke en open wedstrijd van gemaakt. De Boys was wel duidelijk de bovenliggende partij en creëerde de meeste kansen, maar SJC kreeg ook voldoende mogelijkheden. De gelijkmaker van de Noordwijkers viel vlak voor tijd. Door dit gelijkspel is het elftal van trainer Wilco Wapenaar de koppositie kwijt.

Nadat scheidrechter de Leeuw om half drie de wedstrijd in gang had gezet, begon Hazerswoudse Boys gelijk met fanatiek de aanval zoeken. Het elftal speelde zonder de routiniers Leo de Ruiter, Thijs van Wetten en Mark de Ruiter. Maar van onwennigheid bleek geen sprake. Zo kreeg Vito Martens al naar twee minuten zijn eerste kans. De Hazerswoudse spits kwam van rechts naar binnen, hield zijn tegenstander goed van zich af en schoot vanuit een moeilijke hoek op de benen van de keeper. Een paar tellen later kreeg de Boys nog een prima kans maar deze overtalsituatie werd niet goed uitgespeeld. Daarna liet SJC ook zien dat het goed kon voetballen. Na een prachtige aanval kwam er een perfecte voorzet van de linkerkant. De spits van SJC kwam voor zijn directe tegenstander en volleerde de bal stijlvol in de lange hoek (0-1). Daarna reeg de boys de kansen en mogelijkheden aan één. Zo stonden pech en goed keeperswerk de gelijkmaker in de weg bij mogelijkheden van Vito Martens, Jari Meertens en Robby Kraan. Ook SJC was niet ongevaarlijk; ze kregen een goede kans in de schoot geworpen door een slechte breedtebal van de ongelukkig spelende Ties Thijssen. Vlak voor rust scoorde Hazerswoudse Boys toch de gelijkmaker. Vito Martens kreeg een lange bal van achteruit knap onder controle. Hij bleek met bal sneller dan zijn tegenstander en schoot overtuigend de gelijkmaker binnen (1-1). Een paar tellen voor de rust kreeg SJC nog een kleine mogelijkheid maar een schot van afstand ging via een kluts over. Na de rust was de wedstrijd iets minder spectaculair. De meeste kansen bleven wel voor de Boys maar SJC was ook een paar keer gevaarlijk. Zo kwam een prachtige kopbal van één van de voorwaartsen van SJC boven op de lat boven keeper Patrick vd Reest. En moest diezelfde vd Reest een paar keer handelend optreden bij diepe ballen. Ook pakte de Hazerswoudse keeper een vrije trap stijlvol uit de hoek. Maar de Boys bleef gevaarlijker en halverwege de tweede helft kwamen de Hazerswoudenaren dan ook verdiend op voorsprong. Een lange voorzet van Ivo Vogelaar kwam voorbij de tweede paal maar werd door Tyler van Buren knap in één keer genomen. De bal ging onhoudbaar in de korte hoek (2-1). Tien minuten voor tijd veroverde de uitblinkende Jari Meertens de bal en leverde een prachtige voorzet op maat af op Vito Martens. De sterk spelende Hazerswoudse spits schoot, mede door het hobbelige veld, in kansrijke positie over. Vlak voor tijd viel dan toch nog de gelijkmaker. Na een corner vanaf rechts kwam keeper Patrick vd Reest uit zijn doel. De Hazerswoudse doelman werd wel licht gehinderd in zijn doelgebied maar scheidsrechter de Leeuw liet doorgaan (een beslissing die terecht leek) en bij de tweede paal werd de bal met de knie binnen gewerkt (2-2). In de laatste paar minuten gebeurde er niet veel meer en floot de scheidsrechter voor het einde. Hazerswoudse Boys verliet teleurgesteld het veld omdat het gevoel overheerste dat er meer in zat dan dit gelijke spel en met de wetenschap dat het de koppositie nu kwijt is.

Volgende week wacht de derby bij de nieuwe koploper Koudekerk.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Nick Moerland; Ties Thijssen; Robby Kraan; Justin Meijer; Tyler van Buuren (Joris van Zanten); Glenn Bennis; Vito Martens; Jari Meertens; Ivo Vogelaar;