JO15-1 voor de tweede keer langs Bernardus

Bernardus JO15-1

2e klasse 2

9 november 2019 10:30

Marco Vleeschdraager

Hazerswoudse Boys JO15-1 blijft in de winning mood. Ook de zesde competitiewedstrijd werd in een overwinning omgezet en zodoende staat de teller al op 18 punten.

Vandaag was runner-up en buurman Bernardus de tegenstanders. De teams troffen elkaar dit seizoen al éénmaal eerder en dat werd een simpele 5-0 overwinning voor onze Boys. Ook vandaag werd er een simpele en eenvoudige overwinning geboekt en verstevigen de zwart-wit gestreepte hun koppositie.

Vandaag was er één wijziging langs de lijn. Trainer Danny was afwezige omdat hij momenteel even ergens anders prioriteiten heeft en hij werd vervangen door Gerard die samen met Timo met de nodige instructies op pad werd gestuurd.

Deze instructies bleken allemaal vakkundig opgelost te worden door de Boys die na een mindere warming-up een vreselijk goede wedstrijd op de mat legde. Bernardus kwam er niet aan te pas, werden gedwongen de lange bal te spelen en probeerden ze wel op te bouwen dan hadden onze jongens de bal binnen no time weer in bezit. Toch duurde het even voordat de score geopend werd. Na een klein kwartier bracht Loe Dinand in stelling en de buitenspeler wist wederom de score te openen tegen de Rijndijkers.

Schijnbaar komt er wat extra’s los bij Dinand want net voor rust wist hij de score zelfs te verdubbelen na een afgemeten voorzet van Kees. Daarmee wist hij dit seizoen al voor het 4e maal te scoren tegen Bernardus. Dat is de helft van al zijn doelpunten dit seizoen! Na de 2-0 was het vlot rust en was het taak voor Gerard en Timo om te wisselen. Dat was nogal een heel karwei want wie moest er nou gewisseld gaan worden na zo’n fantastische eerste helft?

Ook de tweede helft was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Bernardus en moest één jongen van Bernardus dat zelfs nog bekopen met een gele kaart. Na de gele kaart was er voor de buren geen houden meer aan en werd de score uitgebouwd maar een 4-0 overwinning voor onze Boys. De 3-0 kwam op naam van Levi na een voorzet van de uitstekend spelende Dinand en de 4-0 was een prooi voor Tom Grootscholten die na een overtreding op Levi vanaf elf meter aan mocht leggen en dit buitenkansje benutte!

Al met al een hele goede wedstrijd van onze jongens. Na 6 wedstrijden nog ongeslagen en over het gehele seizoen nog geen wedstrijd verloren in de reguliere speeltijd. Duidelijk is dat we goed gebruik kunnen maken van onze individuele kwaliteiten maar dat we ook heel erg sterk zijn als collectief. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SV Nieuwkoop JO15-1. Wellicht dat we dan weer een stap in de richting van het najaarskampioenschap kunnen zetten!