JO15-1 met ‘speelsgemak’ voorbij Rijnsburgse Boys

29 oktober 2019 19:15

Scheidsrechter

Stefan Schipper

Onbekend

De JO15-1 heeft ook zijn 4de competitiewedstrijd omgezet in een overwinning. Thuis op veld 1 werd de inhaalwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys gewonnen met maar liefst 9-1!

Na twee vrije weken en nog een klein beetje de teleurstellende beker uitschakeling in ons achterhoofd was het vandaag zaak om weer in de ‘winning mode’ te komen. Dat moest gebeuren tegen Rijnsburgse Boys JO15-2 die maar drie schamele punten sprokkelde in deze competitie. Dat zou dus voor onze jongens geen probleem moeten zijn maar het duurde lang voordat de Boys de wedstrijd besliste.

Het fluitsignaal van de uitstekend fluitende Stefan Schipper had nog niet geklonken of er gebeurde alweer voldoende. De Boys begonnen onrustig en moesten duidelijk even in hun ritme komen maar kwamen na 7 minuten wel op voorsprong. Het was linksbuiten Dinand die met een schitterende actie twee man omspeelde en de bal zelf in het doel schoot. Daarna hadden de Boys het heft in handen maar werden we ruw verstoord doordat de lichtmasten het begaven. Oorzaak was een stop die het begaf en na een klein kwartiertje konden we weer verder.

Dat viel op dat moment niet mee. Rijnsburg kwam simpelweg beter uit de onderbreking en sloeg genadeloos toe. Drie man van Hazerswoude gingen onder een afdraaiende corner van ‘de Uien’ door en deze werd op keurige wijze achter Jeroen geschoten. Het eerste tegendoelpunt in deze competitie was dus een feit en dat was naderhand allemaal ontzettend onnodig.

Eigenlijk zijn de gasten op dat moment na niet gevaarlijk geweest voor het doel van Jeroen maar konden onze Boys ook niet echt groot gevaar stichten. Oorzaak hiervan was dat er te weinig lopende mensen waren waardoor er geen verrassingsellement in ons spel te vinden was. Wel werden er goede combinaties opgezet en had Dinand nog goed de training van afgelopen week in zijn hoofd zitten. Hij was op de linkerkant een plaag voor de tegenstander maar ook de rappe man kon het verschil in score niet maken de eerste helft.

In de rust heerste er lichte irritatie binnen de groep omdat we het onszelf onnodig moeilijk maakten tegen deze tegenstander. De jongens waren vrij duidelijk en eerlijk over hun eigen spel en als trainer hoef je dan weinig te doen. Alleen de wissels werden doorgevoerd en de jongens waren eensgezind dat de mogelijkheden beter uitgespeeld moesten worden.

Na rust stonden Lenn, Tom G en Kees  in het veld en begon het eigenlijk net zo als hoe de eerste helft eindigde. Er waren goede combinaties, er werden kleine kansjes gecreëerd maar tot echte mogelijkheden kwamen we nog steeds niet. Aan de zijkant begin je dan toch te twijfelen en de opties te overwegen om meer risico te gaan nemen maar in de 47e minuut was het eindelijk raak. Na een aantal goede combinaties werd Lenn vrijgespeeld in de zestienmeter en hij wist Ryan te bereiken. Een niet te missen kans en zo stond het 2-1 voor de Boys.

De ban was gebroken en daarna ging het plots heel snel. Zelfs ik had al moeite om het bij te houden met het noteren van alle doelpunten maar binnen 8 minuten (51e tot de 59e minuut) scoorden onze jongens 6 keer. Zo kan ik vermelden dat het eerste doelpunt van Kjeld fantastisch was (een lob over de keeper heen) en van de andere doelpunten heb ik zelf weinig gezien omdat er een hoop genoteerd moest worden in de korte tijd.

Uitkomst was dat in deze spectaculaire 8 minuten Ryan 2x scoorde (vandaag dus totaal 3x), 2 maal een doelpunt van Kjeld viel te noteren een doelpunt van Dinand en kwam Levi ook op het scoreformulier waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Tom Grootscholten als topscorer. Na de Hazerswoudse storm bleven de jongens gas geven en had de score nog veel hoger uit kunnen vallen maar werden er voldoende kansen gekeerd of stond de paal in de weg.

Toch kwam de 9-1 op het scorebord en wederom was het Levi die de bal achter de keeper van Rijnsburgse Boys schoot. Na de 9-1 vond scheidsrechter Schipper het wel tijd om af te fluiten en zo won de JO15-1 hun 4e competitie eenvoudig ondanks dat het lang duurde voordat de geel-zwarte muur om ver ging.

Toch moet ik hier nog even vermelden dat Lenn de tweede helft een groot aandeel had in onze doelpunten. Hij gaf viermaal een assist en was in alle aanvallen betrokken. Ook ‘buurman’ Kees gaf vandaag drie assists en hij lijkt beetje bij beetje zijn plekje in het elftal te vinden.

Komende zaterdag wacht de volgende competitie wedstrijd tegen Teylingen JO15-1. Deze jongens begonnen goed aan de competitie en raakte daarna een klein beetje in verval. Zij willen vast hun rug rechten en vol voor de winst spelen. Voor ons is het de zorg om de perfecte score te houden en ons blijven ontwikkelen in ons samenspel.