Meerburg JO15-2

2e klasse 2

23 november 2019 9:45

Alex Moerland

De JO15-1 heeft nog één punt nodig om zich te kronen tot winterkampioen. De mannen wonnen ook hun 8ste wedstrijd en kende, vooral de tweede helft, geen genade met nummer 3 Meerburg.

Zonder Bram moesten de heren dus aan de bak tegen de nummer drie en de start was zoals gewoonlijk weer voortreffelijk. Na twee minuten was een snelle vrije trap die bij Kees voor de voeten kwam. De buitenspeler dreigde te schieten maar behield het overzicht en gaf de bal aan Lenn die met uiterste precisie de bal langs een hoop spelers in het uiterste hoekje kreeg. Daarna stokte het spel eigenlijk. De ruimtes werden te groot, de mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld en als we balverlies leden was er niet gelijk druk op de bal.

Zo lieten onze Boys, in het rood-wit vandaag, de gasten in de wedstrijd komen en boden zij hun zelfs een niet te missen kans. Gelukkig schrok de spits van de Zoeterwoudenaren van de geboden mogelijkheid en schoot hij de bal bij Jeroen in zijn handen. Daarna stelden de Boys orde op zaken maar kwamen zij niet meer tot scoren op het zanderige veld.

In de rust werd er een omzetting gedaan. Naast de gebruikelijke wissels ging Milan in plaats van aanvallende middenvelder naar verdedigende middenvelder en deze omzetting bleek goud waard. De teruggekeerde middenvelder speelde een zeer goede tweede helft en trok de andere mee in zijn goede spel.

Vlot na rust scoorde Tom Grootscholten met een fantastische kopbal de 2-0. Na een overtreding op Lenn kon de scheidsrechter niet anders dan een vrije trap geven. Levi gaf een goede voorzet en Tom kopte hem tegendraads in de verre hoek. Nog geen twee minuten later was de wedstrijd beslist en wisten de Boys dat het tijd was voor een klein showtje! Het was Dinand die de 3-0 binnen schoot met een assist van Milan.

Dat showtje kwam er! Het leek de laatste 25 minuten wel een trainingspartijtje en de ene na de andere schitterende combinatie rolde over de mat. Meerburg kwam er niet meer aan te pas maar stroopte de mouwen ook niet op waardoor de Boys vrij waren om te doen en laten wat ze graag doen. Het goede veldspel werd ook in de score uitgedrukt en zo stond het na 70 minuten voetballen 7-0!

De 4-0 werd gescoord door Levi. Met een fraaie balbehandeling na een voorzet van Kjeld wist hij de bal binnen te volleyen. Daarna was het Loe, die Levi verving, die de 5-0 scoorde. De aanvaller annex middenvelder scoorde voor het eerst sinds 2 jaar weer eens op veld 1! Ook ditmaal was de assist op naam van Milan die daarmee ook zijn goede spel ook in statistieken uitdrukte. Het werd voor Loe zelfs nog even billen knijpen drie minuten voor het eind. Hij had namelijk een weddenschap met Tom Grootscholten dat als hij drie keer zou scoren, Loe de Warnaarkade in moest. Zo scoorde Tom na een individuele actie zijn 2e en de 6-0 voor onze Boys.

Toch kon Loe na 70 minuten en z’n tweede goal, de 7-0 en wederom een assist van Milan, opgelucht ademhalen want de scheidsrechter vond het na een minuut blessuretijd wel genoeg. Het betekent dat de JO15-1 nog steeds de gehele competitie ongeslagen is en volgend weekend, thuis tegen Alphia JO15-1, zich kan kronen tot winterkampioen.

Volgend weekend wordt het dus vervolgd en zullen we hopelijk, na de winterstop, ingedeeld gaan worden in een hogere klasse. Het is leuk om wedstrijden te winnen maar we zullen met meer weerstand nog grotere stappen kunnen maken in onze ontwikkeling.