30 november 2019 10:30

Scheidsrechter

Ton Schouten

Onbekend

De JO15-1 is winterkampioen! Na 9 gewonnen wedstrijden zijn de Boys niet meer in te halen en kan het de laatste twee competitiewedstrijden zich gaan focussen op de details die beter moeten om mee te komen in de 1e klasse.

Het moest vandaag nog wel even gebeuren. Tegenstander Alphia kwam niet naar ons sportpark om mee te werken en ging vol de strijd aan. Toch waren de zwart-wit gestreepte vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij maar had het wederom moeite om in zijn ritme te komen. Er was weinig creativiteit op het middenveld en het grootste gevaar in de eerste 10 minuten kwam voornamelijk uit corners. Zo vond Levi tot tweemaal toe het hoofd van Juul maar de captain kon het scorebord nog niet in beweging brengen. Daarna begonnen de Boys toch de ruimtes te vinden maar ontbrak het aan een goede eindpass.

Toch was het Loe die tot twee keer toe oog in oog kwam met de sterk keepende Alphiaan die ook deze mogelijkheden wist te pareren of Loe tot een verkeerde keuze dwong. Aan de andere kant had Jeroen wederom een makkelijke dag omdat de verdediging met Lenn goed stond. Het was dus wachten op de 1-0 en die viel ook. De scheidsrechter besloot een strafschop toe te kennen nadat de laatste man op een iets te enthousiaste wijze Levi van de bal afhield en dit dus moest bekopen met een strafschop. Omdat Tom Grootscholten geblesseerd aan de kant zat moest Juul zich ontfermen over dit buitenkansje en bleek hij ook een penaltyspecialist te zijn.

Geen drie minuten later stond het 2-0. Een dubieus doelpunt kunnen we het wel noemen omdat de scheidsrechter er 100% overtuigt van was dat de bal via een Alphiaan bij Levi kwam. De spits stond een meter of 3 buitenspel maar ging door, omspeelde de keeper en schoot zoals gewoonlijk raak. Een hoop gedoe langs de lijn en commentaar op de scheidsrechter die dat na het rustsignaal nog moest bekopen met enkele nare opmerkingen vanuit de leiding van Alphia.

In de rust besloten we vooral meer rust te houden in balbezit en scherper te zijn in de eindpass. Ook werd Lenn naar het middenveld geschoven en deed Milan een stapje achteruit naar de achterste linie. Het bleek een uitstekende keuze want er werd van achteruit met meer rust naar voren gevoetbald en met het enthousiasme van Lenn straalde het team nieuwe energie uit. De score werd kort na rust ook uitgebreid. Loe vond Kjeld die vrij kwam in de zestienmeter en met een halve omhaal de bal bij de tweede paal binnen zag vallen. Fabelachtig moment zoals alleen Kjeld dit soort doelpunten kan maken.

Ook Ryan wist zich op het scoreformulier te werken. De middenvelder die de laatste weken wat beter in vorm komt werd na een goede loopactie vanaf de zijkant bediend door Dinand. Een koud kunstje voor Ryan waar menig Lille speler nog moeite mee had afgelopen week tegen Ajax. Bij 4-0 was het schijn vanaf de zijkant vrij simpel. Het centrale verdedigingsduo, Juul en normaal Tom G, werd compleet ontmanteld want ook Juul kon even zijn minuten op de bank pakken. Loe schoof nu helemaal terug naar de laatste linie naast Milan en Kees kwam daarvoor terug in het veld.

De buitenspeler was gebrand om zijn goede eerste helft een vervolg te geven na zijn wisselbeurt en hij scoorde tot tweemaal toe. Blijkbaar voelde Levi dit vandaag ook goed aan want in beide gevallen was hij de aangever van de doelpunten. Vooral de tweede goal zal beide heren bij blijven want na veel gefrommel op de doellijn na een vrije trap van Levi schijnt Kees het laatste zetje hebben gegeven.

Het was na 6-0 wel genoeg geweest en na 70 minuten werd er afgefloten. Wat volgde was een ingetogen feestje met patat, snacks, een klein aandenken en een zeer rommelige kleedkamer! Vanaf dag 1 was het doel om op overtuigende wijze naar de 1e klasse te gaan na de winterstop en dat is ook gelukt. Na 9 wedstrijden staat de teller op 27 punten, 49 doelpunten voor en 2 tegen. Tuurlijk zijn er ook op dit niveau nog verbeteringen te behalen voor onze jongens maar het is ook erg duidelijk geworden dat wij meer weerstand moeten krijgen om nog meer uit onze potentie te kunnen halen!

Wat rest zijn nog twee competitiewedstrijden waarin we voor onszelf doelen moeten stellen en ons ready moeten maken voor de 1e klasse.