Hazerswoudse Boys uitgeschakeld voor de beker

Sportlust '46

7 - 0

Groep 1 1e ronde

22 oktober 2019 20:30

Nadat Hazerswoudse Boys 1 de eerste plaats in de bekerpoule behaald had moest zij dinsdag 22 oktober aantreden voor de 1e knock out ronde. Tegenstander was hoofdklasser Sportlust’46 uit Woerden.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten onderweg toen Sportlust’46 via een combinatie door het centrum op 1-0 kwam. Onze spelers moesten duidelijk wennen aan het hoge bal tempo van de tegenstander. Het eerste kwart van de wedstrijd bestond vooral uit verdedigen, als we de bal naar voren konden krijgen hadden de spitsen moeite genoeg om de bal vast te houden. In de 21e minuut kwam Sportlust’46 door een schot net buiten de zestien meter op 2-0. Na een half uur kwamen we aan de eerste kans, Ties Tijssen bereikte Jari Meertens op het middenveld en Jari kon met een steekbal Vito Martens richting het vijandelijke doel sturen. Vito had iets te veel tijd nodig en kon daardoor niet scherp genoeg op doel schieten. Sommige supporters hadden toch het gevoel dat de bal er in zat. Hierna nam Sportlust’46 het heft weer in handen en kwamen ze nog voor rust op 3-0 en 4-0.

In de tweede helft bleven Mark de Ruiter en Vito Martens in de kleedkamer achter, ze werden vervangen door Leo de Ruiter en Justin Meijer. De tweede helft kon de Boys iets meer van de goal af komen, al leidde dat niet tot uitgespeelde kansen. In de 62e minuut maakte Sportlust’46 er 5-0 van. Trainer Wilco Wapenaar haalde Jari Meertens er uit, hij werd vervangen door Koen Plaisier. In de 75e minuut werd het 6-0 en vlak voor tijd maakte Sportlust’46 ook nog de 7-0.

Al werd de wedstrijd verloren, de supporters konden bij vlagen genieten van mooie combinaties van onze spelers. Voor de jongens van Hazerswoudse Boys was het een nuttige wedstrijd waarin duidelijk werd wat het verschil tussen hoofdklasse en vierde klasse is. Zaterdag staat de volgende competitie wedstrijd, thuis tegen MMO op het programma.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick van de Reest, Stan van Meurs, Mark de Ruiter ( Justin Meijer), Ties Tijssen, Robbie Kraan, Joris van Zanten, Glenn Bennis, Jari Meertens ( Koen Plaisier), Ivo Vogelaar, Thijs van Wetten, Vito Martens ( Leo de Ruiter).