JO15-1 verdient overwinning maar komt te kort

0 - 0

Haz. Boys JO15-1

2e klasse 2

11 januari 2020 13:00

Na drie weken vrij af is zaterdag 11 januari het tweede gedeelte van het seizoen begonnen voor de JO15-1. Er restte ons nog een uitwedstrijd in Warmond tegen het plaatstelijke Warmunda en doel was vandaag ongeslagen blijven in de competitie en met het juiste gevoel naar de start in de 1e klasse te leven. Een overwinning was dus waar onze Boys voor gingen maar vandaag bolde aan beide kanten het net niet.

Het was fris langs de lijn en mede door de stroeve start van Hazerswoude viel er nog maar weinig te genieten. In balbezit waren was het onrustig, posities werden niet goed bezet en ook de fysieke weerstand waar wij vandaag te maken mee kregen was niet in ons voordeel. De leidsman zat er in ieder geval kort op en zo rommelde de eerste helft een beetje dor. Ook de thuisploeg kon weinig tot geen gevaar stichten en kwamen 10 minuten voor de rust met een mannetje meer te staan. Op dat moment begon het bij Hazerswoudse Boys iets beter te lopen en kwamen er een paar speldenprikken maar omdat de posities voor het doel op die momenten niet goed bezet werden kon het centrale duo van Warmunda het gevaar keren.

Na rust zagen we een heel ander Hazerswoudse Boys. Schijnbaar hadden ze wonderlimo gekregen in de rust of kwam het omdat Milan erg goed in viel na rust. Op een klein billenknijpmomentje na domineerden onze jongens en stond Warmunda met 11 man te verdedigen en kwamen er toch scheurtjes in de verdediging van de Warmonders. De kansen kwamen en met name Ryan kreeg een grote kans. De middenvelder kreeg de bal op randje zestien voor zijn voeten, haalde verwoestend uit maar de keeper verrichtte een wereldredding.

Ook in de tweede helft moest een speler van Warmunda het veld tijdelijk verlaten en eigenlijk liep het toen van kwaad tot erger. Kleine opstootjes, natrappende bewegingen en de scheidsrechter die aan het einde van de wedstrijd het niet aan durfde om de bal meerdere keren op de stip te leggen. Zo werd tot tweemaal toe Lenn gevloerd in de zestienmeter en hoorde iedereen een duidelijke tik op de scheenbeschermers van Tom Grootscholten.

Echter kon er na 70 minuten wel geconcludeerd worden dat de scheidsrechter niet de oorzaak was van dit gelijkspel. De kansen die wel gecreëerd werden moeten éénmaal afgemaakt worden en de voor de rest uitstekend fluitende leidsman erkende zijn gemaakte fouten.

Volgende week zaterdag start de voorjaarscompetitie in de 1e klasse en zal het ritme en de juiste vorm er weer moeten zijn om serieus mee te gaan doen op een hoger niveau dan dat we van voor de winterstop gewend zijn.