JO15-1 doet zichzelf te kort bij competitiestart

DSO JO15-4

1e klasse 6

18 januari 2020 10:30

Stefan Schipper

De JO15-1 is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd in de 1e klasse te winnen. Op veld 3 waren de mannen over de gehele wedstrijd de betere ploeg maar stond er na 70 minuten een 2-2 stand op het scorebord.

Tegenstander vandaag was DSO JO15-4. De Zoetermeerders presteerde uitstekend en promoveerde net als onze Boys naar een klasse hoger. Een goede graadmeter om te kijken hoe de verhoudingen zijn geweest in de andere 2e klasses maar al snel bleek dat onze Boys vandaag het spel zouden gaan bepalen. De eerste 20 minuten waren ook van een prima niveau. Er werd veel gecombineerd, kansen werden gecreëerd en DSO kwam er niet aan te pas. Het was wachten op de 1-0 en die viel al snel. Uit een corner was het Tom Grootscholten die niet binnen kon koppen maar de keeper opzichtig zag blunderen. Lenn was daar als de kippen bij en drukte de 1-0 tegen de touwen.

Daarna gingen de Boys op zoek naar meer maar sloop er gemakzucht in het elftal. De passing werd minder, de omschakeling was niet goed en er was veel te weinig beweging tussen en achter de laatste linie. Typerend was misschien bepaalde acties die uitgevoerd werden door spelers. DSO daarentegen begon er weer geloof in te krijgen en kwamen tot tweemaal toe voor het doel van Jeroen en tot twee keer toe ging de bal erin ook.

Beide doelpunten werden ingeluid door zowel persoonlijke als collectieve fouten en zo stond het met rust plots 1-2 voor de bezoekers in plaats van een ruimere voorsprong voor de zwart-witte. Tijd voor aanpassingen en de jongens op scherp te zetten in de rust.

Na de rust een zelfde spelbeeld. De Boys domineerde maar het liep vaak in de laatste fase de soep in. DSO beperkte zich tot verdedigen en met counters hun snelle aanvallers te bereiken maar de verdediging had de situatie goed onder controle en zo had Jeroen eigenlijk een vrij simpele tweede helft. Gelukkig viel de 2-2 een minuut of 10 na rust. Wederom was een corner van Levi die voor gevaar zorgde en nu was het Milan die binnen kon koppen. Bal pakken en doorgaan!

Die kleine mogelijkheden kwamen ook. Maar ze mochten er niet in omdat er in de laatste fase onvoldoende ruimte werd gemaakt voor elkaar. Toch kwam die grote mogelijkheid op de drie punten er alsnog. Of het een overtreding was konden wij vanaf de zijkant niet zien maar de scheidsrechter besloot een strafschop te geven. Tom Grootscholten ontfermde zich over dit buitenkansje maar raakte de bal niet goed waardoor deze naast hobbelde.

De scheidsrechter vond het welletjes geweest en liet de DSO keeper niet eens meer uittrappen. Flink balen voor onze Boys omdat ze recht hadden op de drie punten en keihard geconfronteerd zijn met de wetten van de 1e klasse. Feit is dat je op dit niveau geen grote fouten kan maken want dat betekend gelijk een tegendoelpunten en aan de andere zijde moet eigenlijk iedere kans een doelpunt zijn.

Volgende week zaterdag wacht ons een nieuwe uitdaging. Dan komt SVC JO15-1 op bezoek. Deze mannen verloren nog geen wedstrijd in de 1e klasse voor de winterstop maar wij gaan die uitdaging aan!