JO15-1 lijkt te struikelen maar pakt punt!

1 - 1

Haz. Boys JO15-1

1e klasse 6

8 februari 2020 10:15

Het is ook de derde competitiewedstrijd de JO15-1 niet gelukt om te winnen. De manschappen van Danny en Timo waren wederom de bovenliggende partij maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 tegen buurman BSC JO15-1.

Onder de Zoetermeerse rook begonnen beide teams om 10:15 aan de derby. BSC kwam goed uit de winterstop en wist vorige week te winnen van Meerburg JO15-1 en onze Boys gingen onterecht ten onder tegen FC Lisse JO15-2. Tijd dus om vandaag de eerste drie punten te pakken tegen de groen-witte uit Benthuizen.

De wedstrijd begon vrij timide. BSC koos voor een 1-4-4-2 opstelling die al snel onschadelijk werd gemaakt door Bram wat hoger op het veld te zetten. Waarom de thuisclub koos voor deze formatie was een regelrecht raadsel want de momenten dat ze konden profiteren van een man meer situatie op het middenveld kozen zijn voor een lange bal op hun spits. Zodoende moesten onze Boys het op een hobbelig veld het spel gaan maken.

Dat was een hele kluif maar er waren in de eerste helft geregeld momenten dat we mooie combinaties konden maken maar ook momenten dat het billen knijpen was. Zo was Jeroen een aantal keer onzuiver in balbezit en werd er al voor de middenlijn balverlies geleden. Dit kon allemaal opgelost worden door de tomeloze inzet van de zwart-witte. Toch waren de kansen spaarzaam deze eerste helft. Aan de Boyskant kwamen we op drie momentjes waarbij Kjeld de grootste kreeg. Nadat Levi naar de rechterkant was getrokken en combinatie met Ryan opzette besloot de laatst genoemde de bal snel voor het doel te brengen. Een schitterende bal maar Kjeld kwam niet goed uit en raakte de bal volledig verkeerd waardoor de ruststand dus 0-0 was.

Na de rust wederom hetzelfde spelbeeld, de Boys waren aan de bal en BSC besloot te verdedigen en het te gokken op counters. Ook deze helft waren de kansen spaarzaam en leek het, ondanks het overwicht op 0-0 uit te gaan draaien. Daar kwam helaas verandering in.. net als vorige week kwamen de Boys volledig tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand.

Nadat de thuisploeg een corner eruit haalde en deze weer onderschept werd door de verdediging was het Jeroen die het spel weer op moest gaan zetten. De keeper koos voor de lange bal maar schoot deze pardoes in de voeten van een tegenstander die niet twijfelde en gelijk uithaalde. 1-0

Met nog een kleine 8 minuten te gaan werd er besloten om het alles-of-niets-pakket weer te openen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Juul werd naar voren geschoven omdat de omzetting vorige week met Tom Grootscholten niet helemaal goed uitpakte. Duidelijk was dat BSC de voorsprong met hand en tand zou gaan verdedigen en de druk op het doel van de gastheren nam toe. Toch leek het wederom uit te gaan draaien op een teleurstelling maar daar bracht Tom Grootscholten verandering in.

Er werd een vrije trap gegeven op zo’n 30 meter vanaf de linkerkant van het doel. Levi ontfermde zich over de bal en plaatste deze op fraaie wijze precies op het hoofd van Tom die zonder te knippen de bal tegen de touwen drukte! Terug naar onze eigen formatie en hopen op een klein wonder en dat kwam er bijna in de allerlaatste seconde. Na een goede opening van rechts kwam de bal met een hele aparte stuit bij Kjeld die niks anders kon dan koppen. De keeper was al verschalkt maar werd een halve meter voor de lijn weggepompt door een meegelopen verdediger.

Helaas bleef het dus bij 1-1 en daar zal de thuisploeg het meest tevreden over zijn. Voor onze Boys is al het positieve van vandaag weer mee te nemen naar de volgende wedstrijd en daar weer een vervolg aan geven.