1 februari 2020 10:30

Scheidsrechter

H. (Herman) Kroon

Onbekend

Het zit de JO15-1 nog niet mee in de 1e klasse. Waar de eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel waarbij de ploeg een stuk beter oogde dan de tegenstander was het vandaag zelfs een nederlaag waar de zwart-witte tegenaan liepen! FC Lisse JO15-2 ging met enig fortuin met een 0-1 zege naar huis.

De verwachtingen waren er vooraf al. Lisse zou het volle bak op strijd aan gaan gooien en zo gebeurde. De geel-blauwe werden 70 minuten vanaf de lijn gecoacht en opgejaagd en dat sloeg duidelijk over op het veld. Toch beschikte de bezoekers wel over een aantal prima spelers maar wisten zij niet echt kansen te creëren. Daar tegenover kwamen de Boys ook niet goed in hun spel en moesten we het de eerste 10 minuten vooral van de omschakelmomenten hebben.

Daarna begon de thuisploeg wat beter te voetballen en kwamen er wat momenten die beter uitgespeeld hadden kunnen worden. Zo kreeg Lenn de bal rond de zestienmeter maar kon hij niet hard genoeg afdrukken en schoot Levi de bal tegen het aluminium na een fantastische bal van Kees. De Boys roken dat er vandaag drie punten te halen viel maar Lisse gaf niet op en zo ontstond er een spannende strijd waarbij de bezoekers er qua strijd beter in zaten en Hazerswoude de beter voetballende ploeg was.

Toch was er in de rust wel enige teleurstelling omdat de jongens besefte dat ze veel beter konden voetballen dan dat ze tot nu toe hadden gedaan. Dat was een positief geluid voor de tweede helft en ondanks dat we na rust ook vrij slordig waren kwamen er voldoende kansen om een aantal keer tot scoren te komen.

Zo kreeg Loe net na rust een grote mogelijkheid maar werd de bal via een verdediger van Lisse van de lijn gehaald. Ook Dinand brak een aantal goed door, kwam voor het doel maar het ontbrak de rechtsbuiten vandaag aan scherpte. Tegenover de aanvallende intenties van de zwart-wit gestreepte kon Lisse niks brengen. Het resulteerde bij vooral hun spits vooral tot frustratie en vond hij het nodig om tot twee keer toe na te trappen. De scheidsrechter van dienst veroordeelde dit niet en zo sloeg een klein beetje de vlam in de pan.

Zeker toen de eerste echte mogelijkheid van de bezoekers vanaf een meter of 22 keihard in de bovenhoek werd geschoten. Een echt zondagsschot en bovenal een 0-1 stand tegen de verhoudingen in. De grensrechter van dienst besloot van dat moment iets scherper te gaan vlaggen waardoor de frustraties nog hoger opliepen binnen de lijnen. Nu zaten er ook goede beslissingen waardoor er besloten werd van plan te wisselen.

Levi werd naar de kant gehaald en Tom Grootscholten werd in de spits gepositioneerd. Dat leverde al snel een paar mogelijkheden op maar de laatste tien minuten waren vanaf de Boys kant veel te gehaast en rommelig om Lisse te laten wankelen. Meerdere spelers gingen uit hun positie lopen en dan krijg je chaos. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 en konden de bezoekers, die veel energie in de wedstrijd hebben gelegd, met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

Voor de Boys rest er voor komende week weer een nieuwe uitdaging. Er zal geconcentreerd en gefocust getraind moeten worden om het volgende week zaterdag op te nemen tegen BSC JO15-1!