1 - 0

Haz. Boys JO15-1

1e klasse 6

7 maart 2020 13:00

Ook de vierde wedstrijd in de 1e klasse heeft de JO15-1 niet om kunnen zetten in drie punten. In Den Haag verloor het team, onnodig, van HVV JO15-2.

Eindelijk was daar een zaterdag met heerlijk voetbalweer, er stond redelijk wat wind maar het zonnetje maakte een hele hoop goed. Wellicht hadden onze Boys dat nodig om eens ouderwets te gaan vlammen vandaag. Helaas kwamen de meegereisde supporters en staf van een koude kermis thuis.

Het begon nog wel goed. Over de eerste helft was er voetballend niet veel aan te merken want er werden een hoop kansen gecreëerd, bij vlagen werd de vrije man goed gevonden maar wederom was de keeper een sta in de weg of belandde de bal niet tussen de palen. Daar tegenover kon de thuisploeg niks laten zien en leken de Boys vandaag het meest aanspraak te gaan maken op de overwinning.

Toch kwam daar in de eerste helft dat ene moment voor de thuisploeg en dat was ook gelijk raak. Een opeenstapeling van fouten van de Boyszijde betekende een 1-0 voorsprong voor de zwart-geel gestreepte uit Den Haag. Totaal onnodig en tegen de verhouding in. Maar op dat moment verloren de Boys vandaag eigenlijk alles. Een discussie op het veld waarbij meerdere spelers een weerwoord gaven resulteerde in een flinke discussie in de rust waarbij er gezegd moet worden dat er vandaag een nieuwe les getrokken moet gaan worden door de Boys.

Na de rust was het mat, slap en ongeconcentreerd. HVV vond het allemaal wel goed en speelde de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden goed uit. Toch kwamen er voor de Boys nog wel 1 a 2 momentjes waarbij het geluk ook niet aan onze zijde was.

Desalniettemin een wedstrijd met twee hele verschillende gezichten. Er werden voldoende kansen gecreëerd, er werden geen kansen weggegeven maar we verliezen vandaag vooral van onszelf. We moeten echt leren om elkaar op de plek te zetten als dat nodig is, het accepteren van commentaar, het uitvoeren van zowel je aanvallende als verdedigende taken en iedere wedstrijd, ook als je er niet zo lekker inzit, gewoon 110% te geven voor het team. Voor jouw team, voor je aanvoerder, voor de trainers, voor jezelf, voor je medespelers, voor de ouders die er zijn om te rijden en te vlaggen en voor de club! Natuurlijk zijn wij geen professionele organisatie maar we moeten wel met trots onze roots verdedigen en er voor gaan.

Komende week gewoon weer de mouwen opstropen en er voor gaan. Komende zaterdag wacht namelijk de volgende belangrijke wedstrijd tegen Meerburg JO15–1. Wellicht dat de Boys deze kater weg kunnen spoelen.