1 - 0

Schipluiden JO15-1

25 januari 2020 10:45

Jari Meertens

Waar vorige week een punt over werd gehouden aan de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse leek het team afgelopen dinsdag plots vrij te zijn deze zaterdag. Tegenstander SVC’08 werd naar de Hoofdklasse geplaatst en daarom stond er plots een vrij weekend voor de boeg. Gelukkig handelde trainer Danny snel en vond hij in Schipluiden JO15-1 een geschikte oefenpartner.

Schipluiden verloor vorig weekend ruim hun eerste wedstrijd maar presteerde voor de winterstop uitstekend in de 1e klasse. Ze eindigde op de 3e stek en het zou dus een mooie graadmeter kunnen zijn voor onze Boys. Dat bleek ook wel de eerste minuten. Schipluiden had duidelijk iets recht te zetten en begon furieus. Hun sterke snelle spits leek een obstakel te gaan vormen vandaag maar na een minuut of 5 hadden Tom Grootscholten en Juul hem in hun zak zitten.

Na een tamme eerste 5 minuten van Hazerswoude kwam de ploeg in beweging en werden de afspraken, de hele week op getraind, uitgevoerd. Ook de aanwijzingen die door middel van het bord uitgelegd waren werden uitgevoerd en zo hadden de Boys veel balbezit en vond het spel, op uitbraken van Schipluiden na, op de helft van de bezoekers af. Dat moest doelpunten op gaan leveren en dat gebeurde ook. Met goed druk zetten aan de rechterkant verloor Schipluiden de bal midden in de as van het veld. Milan kon aannemen, op dribbelen en afronden. 1-0!!

Daarna ontstond er echt een leuk voetbal gevecht met twee ploegen die beide willen voetballen en ook leuke dingen lieten zien. Enkel zaten onze Boys er vandaag zo kort op dat het bezoek eigenlijk niet echt gevaarlijk kon worden. Voor rust hadden ze nog wel een aantal kleine mogelijkheden maar wist of de verdediging gevaar te voorkomen of was Jeroen een sta in de weg.

Na rust veranderde Schipluiden van tactiek maar dat resulteerde voor de bezoekers niet in het gewenste effect. Wederom hadden de zwart-wit gestreepte veelvuldig de bal en werden er voldoende kansen gecreëerd om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Enkel was het vandaag, zeker de laatste 10 minuten schieten voor een kwartje alleen werd de trekker te vaak zonder echt overtuiging over gehaald.

Wel zagen we weer een hoop goede dingen en ook voldoende punten die nog verbeterd kunnen worden. Het doel van afgelopen week was vooral dat we ruimte moesten gaan maken voor elkaar in balbezit en daar zijn we vandaag echt wel in geslaagd. Het veld werd goed breed gehouden, de bal ging goed rond, er waren voldoende positiewisselingen alleen moeten we vooral niet vergeten dat we ook aan onze positionering moeten denken mocht de tegenstander kunnen gaan counteren.

Al met al een hele leuke, leerzame en zeer sportieve oefenwedstrijd waarin de Boys duidelijk hebben laten zien dat er voor de komende periode nog ontzettend veel rek in zit. Komende week gaan we daar weer mee aan de gang en volgende week hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse JO15-2.