-

RVC '33 JO15-1

29 februari 2020 10:00

Don Roubos

De JO15-1 weet weer wat winnen is. Thuis tegen RVC Reeuwijk JO15-1 boekten de Boys de eerste overwinning van 2020.

Het liep niet echt vlot de laatste weken bij de JO15-1. Over het algemeen werd er wel goed gevoetbald, voldoende mogelijkheden gecreëerd maar daar tegenover stond een aantal persoonlijke foutjes waardoor er na de winterstop nog niet gewonnen werd. Niet het begin dus waar we aan het begin van het avontuur in de 1e klasse op gehoopt hadden maar na de wedstrijd tegen 3e klasser RVC weten de mannen het net wel weer te vinden.

Er was wel een groot aantal wijzigingen in het team. Zo werden er achterin 3 man gemist, was Kees ook niet aanwezig en leek Lenn voorafgaand aan de wedstrijd ook nog af te haken met een blessure. Gelukkig was hij wel in staat om de tweede helft te spelen maar was het nog al een puzzel om iedereen op de juiste positie te zetten.

Invallers Ferry, Mathijs en Bart moesten het gemis op gaan vangen waarbij alleskunner van de JO15-2 Ferry op rechtsbuiten werd gepositioneerd. Een hele gewenning, ook voor Mathijs omdat het tempo bij de JO15-1 toch hoger ligt en er meer van je verwacht wordt. Beide heren kwamen niet in moeilijkheden maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de tegenstander daar ook niet naar was.

Toch duurde het een minuut of 15 voordat de Boys wat beter in de wedstrijd kwamen. Zonder echt in gevaar te komen waren daar wel de eerste speldenprikjes van de zwart-witte en het was wachten op de 1-0. Die viel ook na een minuut of 20. Een corner van Levi zwaaide af en kwam op het hoofd van Dinand terecht die de bal over de verbouwereerde keeper heen kopte in de verre hoek. Daarna ging het snel want 6 minuten later stond er al een 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De 2-0 kwam op naam van Levi, assist van Ryan en de 3-0 werd panklaar gelegd door Levi op Ferry die zo zijn debuut luister zette met een doelpunt.

RVC kon daar tegenover niks brengen. Het enige wapenfeit van de bezoekers over de gehele wedstrijd was een vrije trap van een meter of 22 die in het vangnet belandde. Onze Boys zochten meerdere malen de aanval maar kwamen helaas de eerste helft niet meer tot scoren.

Toch wisten de heren in de rust dat we vandaag veel beter konden en ook moesten. Duidelijk was dat we van achteruit niet de rust hadden en dat we voorin te veel aan het klootviolen als we al langs onze tegenstander waren. Dat moest na rust beter en dat was ook het doel.

Dat het uiteindelijk 6-0 werd voor de thuisploeg maakt niet uit maar schijnbaar heeft de trainer in de rust tegen een aantal dovemansoren staan praten. Wederom vielen we vaak terug in eerder benoemde  fouten maar kon RVC er niks tegenover brengen.

De 4-0 kwam wel uit een prima aanval waarbij Ryan de laatste man was en de trekker over haalde. De middenvelder werd knap rond de 16 meter vrijgespeeld en met een droge knal bracht hij de stand in beweging. De 5-0 was een onmogelijke goal van Dinand. De buitenspeler besloot nu de bal een keertje niet terug te kappen en het leer eens voor het doel te brengen. Gedragen door de wind viel de bal bij de tweede paal in het netje en zo stond het 5-0.

Daarna begon RVC lichte geïrriteerde trekjes te vertonen en vonden er een aantal stevige overtredingen plaats. Één daarvan werd bestraft met een gele prent door de scheidsrechter en zo was het de laatste minuten een schiettent op het doel van de gasten. Dat we toen maar tot één doelpunt kwamen was een raadsel! De goal kwam op naam van Lenn die met een kluts de bal achter de keeper en twee verdedigers in het doel kreeg.

Een simpele oefenzege zonder dat we echt in gevaar zijn gekomen. Eigenlijk mag je bij een 6-0 overwinning niet klagen maar wederom laten wij zien dat we echt scherper moeten worden voor het doel. Op de trainingen vliegt de ene na de andere bal in het net, dat moet op zaterdag ook gaan gebeuren willen wij echt een rol van betekenis gaan spelen in de eerste klasse!