1 - 0

Roodenburg 1

4e klasse A

6 oktober 2020 20:00

Op een verlaten sportpark werd afgelopen dinsdagavond de inhaalwedstrijd gespeeld tussen Hazerswoudse Boys en Roodenburg. De wedstrijd van vorige week zaterdag werd uitgesteld vanwege coronaperikelen. Hazerswoudse Boys won de wedstrijd middels een strafschop in blessuretijd. Dat de Boys de wedstrijd alsnog naar zich toetrok lag niet meer in de lijn der verwachting. Want waar Hazerswoudse Boys de eerste helft de beste kansen kreeg, was het Roodenburg dat in het tweede gedeelte het initiatief naar zich toetrok en het gevaarlijkst was.

In een wat troosteloze ambiance was het Hazerswoudse Boys wat uit de startblokken schoot en binnen één minuut een aardige kans kreeg. Want na een mooie solo van Robbie Kraan gaf de Hazerswoudse linksachter een prima pass op Jasper Stolwijk. De middenvelder had net teveel tijd nodig en kon zodoende niet afronden. Hazerswoudse Boys hield het initiatief en kreeg ook een paar goede mogelijkheden. Zo veroverde Jasper Stolwijk de bal na slecht uitverdedigen van de keeper van Roodenburg. Het Hazerswoudse talent omspeelde zijn directe tegenstander gaf de bal net te hoog voor op de meegelopen Ivo Vogelaar waar terugleggen op spits Jochem van Vliet een betere keuze leek. Halverwege de eerste helft was het weer Jasper Stolwijk die zich liet gelden. Want na een mooie aanval via Ties Thijssen en Justin Meijer kreeg de Hazerswoudse middenvelder de bal op 20 meter van het doel. Zijn bekeken schot werd knap door de keeper Khalid Makkor uit de bovenhoek getikt. Een paar minuten voor rust kreeg ook Jari Meertens nog een prima kans. Na een goede actie van Stan van Meurs kwam de bal wat gelukkig voor de voeten van de Hazerswoudse spelmaker maar nadat hij de bal goed vrijmaakte, produceerde hij niet meer dan een rollertje naast het doel. Roodenburg was de eerste helft voetballend niet veel minder dan de Boys maar verder dan een schot van 20 meter, welke door keeper Patrick vd Reest simpel werd overgetikt, kwamen de Leidenaren niet.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Nu was het Roodenburg dat de beste kansen kreeg. Zo was er na tien minuten in de tweede helft een goede voorzet van de linkshalf van de Leidenaren waarna de spits bij de tweede paal de bal niet vol raakte en zijn inzet naast het doel zag verdwijnen. Ook een situatie waarin spits Aimen Mizab na een lange bal alleen op het doel af mocht gaan, was niet besteed aan Roodenburg. En twee schoten van buiten het strafschopgebied werden door de goed keepende Patrick vd Reest vakkundig onschadelijk gemaakt. Hazerswoudse Boys kwam in de tweede helft niet veel verder dan twee schoten van de rand van het strafschopgebied maar Ivo Vogelaar en Jari Meertens zagen hun inzet naast het doel verdwijnen. Net toen iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel pompte Hazerswoudse Boys de bal in de 90ste minuut nog één keer naar voren. Deze lange bal viel achter de Leidse verdediging. Ivo Vogelaar was sneller dan zijn tegenstander en gebruikte zijn lichaam slim. Vlak voordat de Hazerswoudse aanvaller wilde afronden, werd hij van achter neergehaald en kon de goed leidende scheidsrechter niets anders dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Nick Moerland nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de strafschop overtuigend raak (1-0). Een minuut later werd er afgefloten en pakte de Boys drie punten waar een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest, Stan van Meurs, Nick Moerland, Ties Thijssen, Robbie Kraan, Justin Meijer, Jari Meertens, Jasper Stolwijk (Collin van Haastrecht), Ivo Vogelaar, Sylvester Blonk (Leo de Ruiter), Jochem van Vliet (Beau Gordijn).

Aanstaande zaterdag speelt Hazerswoudse Boys thuis tegen LSVV’70.