25 september 2021 14:30

R.A. de Roo

Sportpark Hazerswoudse Boys

Na bijna een jaar zonder competitievoetbal stonden afgelopen zaterdag de elftallen van Hazerswoudse Boys en WDS uit Driebruggen aan de aftrap van een nieuw seizoen. Onder ideale omstandigheden en op een goedgevuld sportpark hadden spelers en supporters weer zin in een spannende pot competitievoetbal.

Hazerswoudse Boys bleek het beste uit de lange rustperiode te zijn gekomen, want in de beginfase werd WDS zonder heel goed te spelen teruggedrongen op hun eigen helft. Grote kansen bleven in eerste instantie nog uit. Maar binnen het eerste kwartier was het toch raak. Jari Meertens zette met een fraaie steekbal Leo de Ruiter alleen voor de keeper. De Hazerswoudse routinier deed wat hij heel zijn carrière al gedaan heeft: hij schoof de bal rustig langs de uitkomende keeper Tim vd Heuvel (1-0). Na de 1-0 hield Hazerswoudse Boys het betere van het spel. Want een paar minuten na de openingstreffer was het spits Jochem van Vliet die na een fraaie aanval mocht uithalen. Zijn schot van de rand van het strafschopgebied werd net uit de benedenhoek getikt door de keeper van WDS. Voor rust kreeg de Boys nog twee mogelijkheden maar beide keren legde spits Jochem van Vliet de bal net niet goed breed. WDS stelde daar in de eerste helft bar weinig tegenover: één keer moest Patrick vd Reest handelend optreden, maar het schot van ongeveer tien meter leverde geen problemen op.

In de tweede helft speelde de Boys minder geconcentreerd dan in de eerste. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, maar voor beide doelen gebeurde in eerste instantie weinig. Totdat een kwartier na rust Jari Meertens zich knap vrijspeelde en een geweldig dieptebal gaf op Ivo Vogelaar. De Hazerswoudse spits kwam alleen voor de keeper en rondde beheerst af (2-0). De wedstrijd leek beslist; Hazerswoudse Boys kreeg nog wel een aardige kans want Jochem van Vliet (hij verving vandaag de in de voorbereiding geblesseerd geraakte Vito Martens) kapte zichzelf knap vrij maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door keeper Tim van de Heuvel. Intussen was de talentvolle Chiel vd Salm ingevallen en mocht hij zijn eerste minuten maken in competitieverband. Toen iedereen zich al leek te verzoenen met de overwinning van de Boys werd het plotseling toch nog spannend. Een vrije trap van WDS van de linkerkant van het veld werd half verwerkt door de Hazerswoudse verdediging. De bal viel rond de strafschopstip in een menigte van spelers. Eén van de WDSspelers nam de bal ineens op zijn slof en schoot hem strak in de bovenhoek (2-1). WDS leek nu opeens wakker en de Boys moest in de blessuretijd nog alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Dit lukte want om even voor half vijf floot de prima leidende scheidsrechter de Roo af en startte de Boys zonder echt te overtuigen met drie punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Bergambacht op het programma.

Opstelling Hazerswoudse Boys; Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Ties Tijssen; Beau Gordijn; Robby Kraan; Justin Meijer; Leo de Ruiter; Tyler van Buuren; Jochem van Vliet; Jari Meertens; Ivo Vogelaar.

Invallers: Jelle Nieuwhof; Chiel vd Salm; Sam Timmermans.