Windvaan 2
2751ES
MOERKAPELLE
tel. 079-5933000

Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Moerkapelle met 4-2 gewonnen. Al na 1 minuut bracht Justin Meijer vanaf de penaltystip de Boys op voorsprong. Vlak na rust kwam Moerkapelle op gelijke hoogte waarna Ivo Vogelaar met een hattrick de wedstrijd besliste. In de slotfase wist Moerkapelle voor de 2e keer te scoren maar echt spannend werd het niet meer.

Een aangenaam zonnetje heeft aardig wat toeschouwers gelokt naar het sportpark in Moerkapelle. Zij zien dat scheidsrechter Van der Heiden om 14.30 uur de wedstrijd in gang zet met zijn eerste fluitsignaal. Zijn 2e fluitsignaal volgt binnen de minuut wanneer Jari Meertens wordt gevloerd in het strafschopgebied van Moerkapelle en Van der Heiden de bal op de stip legt. Aanvoerder Justin Meier schiet de penalty resoluut binnen en zet de Boys op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later is Moerkapelle dicht bij de gelijkmaker (en hun 1e doelpunt van het seizoen) als Timon van Dam een voorzet tegendraads inschiet maar de bal belandt buiten bereik van keeper Van der Reest op de paal. Daarna is het lang wachten tot er weer iets opwindends gebeurt, het spel is rommelig en ligt veelvuldig stil vanwege overtredingen. In de 30e minuut is er eindelijk weer opwinding als Leo de Ruiter wordt gelanceerd en alleen op keeper Lorenzo Sloof af kan maar hij schiet via de keeper naast. Hazerswoudse Boys begint daarna iets beter te combineren en weet wat vaker de spitsen te bereiken. Twee goede combinaties leveren kansen op voor Ivo Vogelaar en Leo de Ruiter maar bij beide is de hoek te lastig om keeper Sloof te verschalken. Aan de andere kant van het veld moet keeper Patrick van der Reest zich voor de voeten van Stef van der Salm gooien om hem van scoren af te houden om de Boys met een voorsprong de rust in te laten gaan.

Thuisploeg Moerkapelle komt een stuk scherper uit de kleedkamer dan de Boys. Binnen de minuut schiet Jeffrey Kievit de gelijkmaker binnen na slap verdedigen van de Boys. Na 5 minuten in de 2e helft herpakt Hazerswoudse Boys zich en realiseert zich dat er meer energie in de wedstrijd moet worden gestopt om de fysiek op het randje spelende tegenstander te verslaan. Al snel levert dat resultaat op als Jari Meertens in een fel duel de bal verovert rond de middenlijn en met een perfecte pass Ivo Vogelaar wegstuurt die oog in oog met keeper Sloof de bal langs de keeper in het doel schuift. Nog geen 5 minuten later is het opnieuw Jari Meertens die de bal verovert op de helft van Moerkapelle en met een messcherpe steekpass weer Ivo Vogelaar wegstuurt die besluit vanuit een lastige hoek met zijn “chocolade-been” op doel te schieten en ziet de bal, net als de aan de grond genagelde keeper Sloof, schitterend in het dak van het doel verdwijnen. Twintig minuten later beslist Ivo het duel door uit een voorzet van Robby Kraan zijn 3e treffer binnen te schieten. Dat is direct zijn laatste actie want een minuut later wordt hij met applaus vervangen door Silvester Blonk. Het tot dan toe afwachtende Moerkapelle probeert in het restant van de wedstrijd druk te zetten op de defensie van Hazerswoudse Boys maar dat leidt zelden tot gevaar voor het Hazerswoudse doel. Hazerswoudse Boys laat zich alleen in de slotfase verrassen bij een vrije trap van de zijkant die door Stef van der Salm wordt binnengetikt maar een spannend slot heeft de treffer niet tot gevolg. Zo wint Hazerswoudse Boys de wedstrijd met 4-2. Door de overwinning blijft Hazerswoudse Boys gedeeld 3e met 2 punten achterstand op de koppositie.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys thuis om 14.30 uur tegen koploper Haastrecht.