4e klasse C

16 oktober 2021 14:30

Y. Monteny

Sportpark Hazerswoudse Boys

Afgelopen zaterdag werd de topper tussen Hazerswoudse Boys en Haastrecht gespeeld. In een wedstrijd waar de krachtsverschillen klein bleken, waren de kansen schaars. De Boys kreeg er desondanks de meeste, maar moest toch vlak voor tijd de gelijkmaker incasseren (1-1).

Onder lekkere omstandigheden werd er op een goedgevuld sportpark om half drie afgetrapt. In een volledig gelijk opgaande eerste helft was de Boys het meest dichtbij een doelpunt. Want na tien minuten onderschepte aanvoerder Justin Meijer de bal op het middenveld. De bal kwam via een vlot lopende aanval met Jari Meertens en Leo de Ruiter bij topscoorder Ivo Vogelaar terecht. Zijn schot van 18 meter werd stijlvol gered door keeper Rob de Wit van Haastrecht. Verder werd er door beide teams wel aardig gevoetbald maar gebeurde er voor de doelen tot de rust niets meer. Er werd dan ook met een 0-0 tussenstand gerust. In de tweede helft gebeurde er wel iets meer maar de kansen die zich voordeden waren vooral uit fouten van de tegenstander. Zo viel ook de 1-0 na 70 minuten; het was Beau Gordijn die een lange bal van achteruit gaf. De pass leek een makkelijke prooi voor de tot dan toe uiterst betrouwbare keeper, maar tot ieders verbazing liet hij de bal knullig los en kon Ivo Vogelaar op simpele wijze de openingstreffer binnenschuiven (1-0). Een paar minuten later had de Boys hun voorsprong moeten verdubbelen want na een te korte terugspeelbal kwam Leo de Ruiter alleen voor het doel. De Hazerswoudse spits legde de bal wat ongelukkig breed op de meegelopen Jochem van Vliet. De bal kwam namelijk op het verkeerde been en half onder het lichaam van de jeugdige aanvaller; zijn inzet verdween naast het doel. Vijf minuten voor tijd kreeg Justin Meijer nog een vrije kop kans maar na een prima voorzet van links kopte hij te zwak in om het keeper Rob de Wit echt lastig te  maken. In de 89ste minuut was daar plotseling toch de gelijkmaker. Na een lange bal van achteruit kwam de bal bij Tymen Raateland van Haastrecht. De aanvaller dribbelde van links naar binnen en kreeg net te veel ruimte van Sam Timmermans. Van 18 meter schoot hij feilloos en onhoudbaar laag in de rechterhoek (1-1). Een paar minuten later floot de perfect leidende scheidrechter Monteny voor het einde en verlieten beide ploegen het veld met een gelijkspel. Deze puntendeling was qua veldspel misschien wel terecht maar qua kansen verhouding was de Boys duidelijk de bovenliggende partij.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit bij Cabauw.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Nick Moerland; Ties Tijssen; Beau Gordijn; Robby Kraan; Justin Meijer; Leo de Ruiter; Sam Timmermans; Silvester Blonk (Jochem van Vliet); Jari Meertens; Ivo Vogelaar.