1e klasse (2e fase) 02

14 mei 2022 12:00

Anoniem

Sportpark Hazerswoudse Boys

Hazerswoudse Boys Jo17-1 is kampioen geworden in de eerste klasse. Omdat afgelopen zaterdag de derby tegen Bernardus werd gewonnen is het team met nog 3 wedstrijden te spelen niet meer te achterhalen voor de concurrentie en kon het kampioenschap gevierd worden.

De kampioenswedstrijd werd, op verzoek van het team, gespeeld op het kunstgrasveld. Er was behoorlijk wat publiek, zelfs met enkele spandoeken op de wedstrijd afgekomen. Dat uitgerekend Bernardus de tegenstander was in de kampioenswedstrijd, was een mooie bonus. Bernardus was echter zeker niet gekomen om de punten cadeau te doen en gaf vanaf het begin goed tegenstand. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden, maar na ruim twintig minuten was er nog altijd niet gescoord. Toen werd Kees Grootscholten in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende strafschop werd door Juul Gorissen onberispelijk in de bovenhoek geschoten. 1-0 voor de Boys. Niet lang daarna kwam de thuisploeg goed weg, toen de gelijkmaker van Bernardus werd afgekeurd. 1-0 was dus ook de ruststand.

Enkele minuten na de rust kreeg ook Bernardus een strafschop, na een overtreding van Tom Verheul in het strafschopgebied. Keeper Floris van Leeuwen koos de verkeerde hoek en dus was het weer gelijk. De Boys konden weer opnieuw beginnen, maar zetten vanaf dat moment de tegenstander goed onder druk. In de 57e minuut leidde dat een nieuwe voorsprong. Uit een hoekschop van Loe Patzig kopte Milan van Vliet de 2-1 tegen de touwen. Tien minuten later hadden de Boys over geluk niet te klagen. Kees Grootscholten kon alleen met een overtreding worden afgestopt. Deze overtreding leek buiten het strafschopgebied te zijn gemaakt, maar de scheidsrechter wees resoluut naar de strafschopstip. Kees pakte dit cadeautje zelf uit door de bal strak binnen te schieten en dus 3-1 te maken. Vijf minuten voor tijd maakte uitblinker Loe Patzig aan alle twijfel een einde door een hoekschop in één keer binnen te draaien. 4-1 was derhalve de eindstand.

Na afloop mocht aanvoerder Bram Schuurmans de kampioenschapsschaal in ontvangst nemen van Jeugdvoorzitter Dick Bruines waarna het kampioenschap op gepaste wijze werd gevierd.

De Jo17-1 bestaat dit jaar uit Bjorn Sparnaaij, Bram Schuurman, Dinand Qualm, Ferry Bouter, Floris van Leeuwen, Jari Loomans, Jarl Zandstra, Juul Gorissen, Kees Grootscholten, Kjeld de Boer, Lenn de Gelder, Loe Patzig, Milan van Vliet, Ryan Graafland, Tom Grootscholten en Tom Verheul. Maar ook Tom Benschop en Robin Geerts die een aantal keren invielen, verdienen de felicitaties!