3e klasse (3e fase) 04

16 mei 2022 19:00

J. vd Werken

Sportpark Hazerswoudse Boys

De JO15-1 heeft op maandag 16 mei het kampioenschap in de 3e klasse binnen gesleept. De manschappen van Danny en Dion wonnen van naaste belager ARC JO15-4 met maar liefst 6-0!

Vooraf wisten de Boys dat ze genoeg zouden hebben aan een gelijkspel aangezien het verschil in doelsaldo ruim in het voordeel was van de thuisploeg. Echter was het plan deze avond om zo vlot mogelijk het verschil te maken zodat het een stuk makkelijker voetballen zou worden. Dat verschil werd al in de 1e minuut gemaakt toen invaller Kees de bal keurig voor het doel bracht en deze werd feilloos binnen geschoten door Jesse. Droomstart!!

Daarna volgde vooral een fase waarin ARC iets terug probeerde te doen maar niet bij machte waren om een vuist te maken en onze Boys die te gehaast naar voren toe gingen. Wel was de thuisploeg de bovenliggende partij en het was dan ook eerder wachten op de 2-0 dan dat de bezoekers langszij zouden komen. In de 17e minuut viel die 2-0 ook. Na een voorzet vanaf de rechterkant probeerde een verdediger van de zwarthemden de bal weg te werken maar schoot deze ongelukkig tegen Zaed aan die niet eens door had dat de bal tegen de touwen viel.

Niet veel later was het ook 3-0 toen een ARC-er een duwfout beging en de scheidsrechter de bal niet anders kon dan hem op de stip te leggen. Vaste penalty trapper Robin schoot zoals gebruikelijk de 3-0 op het bord en toen kon het feestje eigenlijk al wel een beetje beginnen.

In de rust worden de jongens weer even op scherp gezet en voeren de trainers een aantal wijzigingen door. Doel van de 2e helft was vooral om op deze wijze door te gaan en in de concentratie te blijven zitten.

Als trainers weet je dat je een 3-0 voorsprong nooit weg mag geven, zeker niet in een kampioenswedstrijd maar ook voor ons was het afwachten hoe de Alphense Racing zou reageren. Daar leek er in de rust niet veel te zijn gebeurd want in de 37e minuut schoot Zaed de wedstrijd in het slot en kon het feestje echt gevierd worden. ARC leek aangeschoten wild en de ene na de andere aanval werd opgezet door de gastheren wat uiteindelijk resulteerde in een 6-0 overwinning. Zaed mocht nog aanleggen voor een strafschop en Luke schoot beheerst de 6-0 op het scorebord.

De teugels konden een beetje losgelaten worden en dat leek voor ARC nog een eretreffer op te leveren maar op wonderbaarlijke wijze was captain Deen er nog als de kippen bij om de tegenstander van de bal af te zetten.

Na 70 minuten voetballen besloot de scheidsrechter af te fluiten en kon het feestje beginnen. Trainer Danny kreeg nog een douche met bubbelchampagne en de jongens doken gezamenlijk het water in bij de Burgemeester Warnaarkade. Op 4 juni volgt er na het toernooi nog een kleine huldiging en dan zit het seizoen er op. Een jaar met ups en downs maar al met al staan we na 10 wedstrijden met 26 punten bovenaan!