Pieter Bothstraat 27
2315AP
LEIDEN
tel. 071-5233593

In een spannende wedstrijd met als inzet het ontlopen van degradatie heeft Hazerswoudse Boys met 2-1 verloren van directe concurrent Roodenburg. Na een aarzelend begin komt een prima spelend Hazerswoudse Boys in de eerste helft op voorsprong. Na rust is thuisploeg Roodenburg duidelijk de bovenliggende partij en weet uit stilstaande situaties 2x te scoren waarmee het belangrijke punten pakt in de strijd tegen degradatie.

Trainer Wilco Wapenaar heeft zijn team op een aantal plaatsen gewijzigd t.o.v. de verloren wedstrijd tegen Zevenhoven. De rechterkant wordt gevormd door JO18-1 spelers Bram Schuurmans, Loe Patzig en Kees Grootscholten die spelen in de plaats van Nick Moerland, Stan van Meurs en Joris Timmermans.

Roodenburg neemt in de beginfase het initiatief en drukt een nerveus spelend Hazerswoudse Boys de eerste 10 minuten ver terug en is 3x dicht bij de openingsgoal. Eerst is er een kopbal van dichtbij van Fouad Bhour die voorlangs gaat, daarna weet keeper Patrick van der Reest een schot van aanvoerder Mohamed Matoug te verwerken tot corner en niet veel later toucheert een schot van 20 meter van Aymen Mizab de bovenkant van de lat. De eerste keer dat Hazerswoudse Boys opduikt in de zestienmeter van de tegenstander is direct raak. Kees Grootscholten pikt net over de middenlijn de bal op en begint aan een rush die eindigt als hij wordt neergelegd op het moment dat hij de bal wil voorgeven. Scheidsrechter Jeffrey Kerkhof wijst naar de strafschopstip waarna de aansluitende penalty door aanvoerder Justin Meijer wordt verzilverd. Gesterkt door de voorsprong begint Hazerswoudse Boys steeds beter te combineren en na een kleine 20 minuten levert dit een grote kans op wanneer Jari Meertens een lage scherpe voorzet aflevert die door Kees Grootscholten van dichtbij hoog over wordt geschoten. Na een half uur spelen is Hazerswoudse Boys opnieuw dichtbij een treffer als Jari Meertens van 25 meter mag aanleggen voor een vrije trap maar zijn schot spat uiteen op de paal.

Na rust gaat Roodenburg op zoek naar de gelijkmaker en drukt Hazerswoudse Boys direct in de verdediging waar het zich maar moeizaam onderuit weet te spelen. Na 10 spelen in de tweede helft is de thuisclub gevaarlijk via een schot in het zestienmetergebied van Yoessef Er-Rabt dat door Patrick van der Reest onschadelijk wordt gemaakt. Niet veel later ontsnapt Hazerswoudse Boys aan de gelijkmaker als een vrije trap van invaller Gokhan Yazici rakelings langs het doel over de achterlijn verdwijnt. Een van de spaarzame keren dat Hazerswoudse Boys eruit weet te komen levert een schietkans op voor de sterk spelende Silvester Blonk die met een bekeken schot keeper Mohamed Azarfane tot een moeilijke redding dwingt waarna de keeper ook de rebound van Loe Patzig onschadelijk maakt. Halverwege de 2e helft neemt gelegenheidsspits Justin Meijer de bal na een kopbal van Jari Meertens aan op de borst met de rug naar de goal, speelt zich via een hoogstandje vrij en schiet verrassend op doel maar hij ziet zijn inzet net naast het doel over de achterlijn verdwijnen. Ondanks de spaarzame kansjes voor Hazerswoudse Boys hangt de gelijkmaker in de lucht. Hazerswoudse Boys heeft veel overtredingen nodig om Roodenburg van het doel te houden en geeft hiermee veel vrije trappen weg die vrijwel allemaal voor veel gevaar zorgen voor het doel van de Boys. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Roodenburg bij zo’n vervaarlijk indraaiende vrije trap op gelijke hoogte komt via invaller Nordin El Hamami die na een scrimmage de bal van dichtbij binnentikt. Hazerswoudse Boys is door de gaol duidelijk van slag en Roodenburg ruikt bloed en doet er nog een schepje bovenop wat een paar minuten later opnieuw een vrije trap op 20 meter van het doel oplevert na een onnodige overtreding. De gevaarlijkste man aan Roodenburg kant, Gokhan Yazici, eist de vrije trap op en schiet de bal met een fraaie krul in de linkerbenedenhoek en brengt de thuisclub op voorsprong. Een aangeslagen Hazerswoudse Boys probeert zich te herpakken en gaat in het restant van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker maar ondanks veel inzet wordt er geen gaatje meer gevonden in de Roodenburg defensie. De thuisploeg is met een vrije trap van opnieuw Gokhan Yazici die op de lat uiteenspat nog dichtbij de beslissing maar gescoord wordt er niet meer. Als na 90 minuten de prima leidende Jeffrey Kerkhof affluit druipt een moegestreden Hazerswoudse Boys wederom met lege handen af.

Omdat ook Woubrugge 3 punten pakt is het gat naar de nummer 11 positie, dat recht geeft op promotie-degradatie wedstrijden, gegroeid naar 8 punten.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen NSV’46, de inmiddels voormalige club van toekomstig hoofdtrainer Robert Swart.