4e klasse A

8 oktober 2022 14:30

Anoniem

Sportpark Hazerswoudse Boys

In een wedstrijd in een hoog tempo maar zonder veel kansen heeft Hazerswoudse Boys met 2-0 gewonnen van SJZ. In de eerste helft is SJZ de beter voetballende ploeg maar komt thuisclub Hazerswoudse Boys op voorsprong via Ivo Vogelaar (zie archief foto). In de gelijk opgaande 2e helft is het andermaal Ivo Vogelaar die het net vindt en de voorsprong verdubbelt. Ondanks enkele grote kansen van SJZ in de slotfase weten de gasten uit Zoeterwoude niet te scoren zodat Hazerswoudse Boys de 2e overwinning weet te boeken.

Hazerswoudse Boys begint met enkele wijzigingen t.o.v. de week ervoor. Beau Gordijn neemt de positie in het centrum van de verdediging weer in ten koste van linkerverdediger Robby Kraan en Jelle Nieuwhof speelt in de spits i.p.v. Joris Timmermans.

SJZ begint sterk aan de wedstrijd die zich in een razend tempo afspeelt. Door het hoge tempo komen bij beide teams veel passes niet aan en doet het af en toe aan als een jeugdwedstrijd met veel inzet en veel balverlies over en weer. De gasten weten elkaar aanvankelijk iets makkelijker te vinden dan de spelers van de thuisclub maar buiten een afzwaaier over het doel van Hazerswoudse Boys weten ze geen gevaar te stichten. Na 20 minuten spelen is Hazerswoudse Boys voor het eerst gevaarlijk en is het ook direct raak. Linkerspits Ivo Vogelaar verovert de bal op eigen helft en begint aan een rush richting SJZ doel, passeert de laatste verdediger en schuift de bal koeltjes langs keeper Oscar Koek in het doel. Enkele minuten later komt Ivo een teenlengte tekort om een met de wind in de rug hard getrapte voorzet van Jari Meertens van dichtbij op doel te krijgen. Het laatste wapenfeit voor rust is een scherp indraaiende vrije trap van Jari Meertens over een strafschopgebied vol spelers die door keeper Koek met moeite wordt verwerkt en uiteindelijk kan worden weggewerkt door een verdediger.

Na de verplichte theepauze is SJZ al snel gevaarlijk als SJZ spits Jan van Kampen wordt aangespeeld en vrij voor keeper Patrick van der Reest met een subtiel lobje probeert om de Hazerswoudse keeper te verschalken maar hij ziet de bal net naast het doel verdwijnen. Na 20 minuten spelen in de 2e helft weet Glenn Bennis met een fraaie pass de vrijstaande Ivo Vogelaar op rand zestienmeter te bereiken. Ivo heeft moeite om de bal te controleren en komt daardoor onder druk slechts tot een slap schotje dat niet al te lastig is voor keeper Oscar Koek. Met nog een kwartier te spelen verschijnt na een snelle aanval een SJZ speler vrij voor keeper Van der Reest die met zijn voet knap de gelijkmaker weet te voorkomen. Een paar minuten later passt Jari Meertens de bal naar Ivo Vogelaar die de SJZ verdediging opzoekt, zich randje zestienmeter vrij kapt en met een bekeken schot in de verre hoek Hazerswoudse Boys op 2-0 brengt. Niet veel later moet Ivo zich geblesseerd laten vervangen. In de slotfase raken de gemoederen even verhit maar Scheidsrechter Oudewater sust het opstootje zonder grote consequenties. SJZ gaat in de slotminuten nog op zoek naar de aansluiting en is ook 3 keer gevaarlijk via hoge ballen van de zijkant. Twee keer wordt de bal bij de 2e paal onbesuisd over het doel geschoten en de 3e keer weet keeper Patrick van der Reest een volley via een stijlvolle duik onschadelijk te maken en zo de winst veilig te stellen. Door de overwinning nestelt Hazerswoudse Boys op de gedeeld 2e plaats 1 punt achter koploper NSV.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur de uitwedstrijd bij koploper NSV`46.