Nieuweweg 6
2381NW
ZOETERWOUDE
tel. 071-5809073

Hazerswoudse Boys heeft in de uitwedstrijd tegen SJZ geen vuist kunnen maken. De thuisploeg komt in de eerste helft wat gelukkig op een 2-0 voorsprong maar is Hazerswoudse Boys op alle fronten de baas. Ondanks enkele goede kansen voor SJZ wordt in de tweede helft niet meer gescoord en stapt de thuisploeg terecht als winnaar van het veld.

Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd met een aantal wijzigingen t.o.v. de gewonnen wedstrijd tegen SJC. Achterin spelen Nick Moerland en Tom Roeloffs als vervangers van Tyler van Buuren en Stan van Meurs, Jari Meertens neemt de nummer 10 positie over van Silvester Blonk en in de spits speelt Sam Timmermans op de plaats van Joris Timmermans.

SJZ begint afwachtend aan de wedstrijd en laat Hazerswoudse Boys in het begin het initiatief. De thuisploeg loert op de omschakeling en na ruim 10 minuten spelen levert zo’n omschakelmoment de 1e grote kans op wanneer SJZ de bal verovert rond de middenlijn, doorbreekt aan de linkerkant waarna de bal wordt voorgetrokken en bij de 2e paal waar de geheel vrijstaande Marc Griffioen verzuimt de bal in het doel te schuiven. Met een kwartier op de klok krijgt SJZ een vrije trap op 25 meter van het doel die door Jari van Kampen met een fraaie krul op de lat wordt geschoten waarna de bal weer terug het veld in stuitert. Na 25 minuten spelen lanceert linkerspits Timo Lagerberg zichzelf door bij de aanname van een hoge bal deze fraai in 1x langs zijn directe tegenstander Tom Roeloffs te spelen en versnelt waarna hij van de zijkant alleen op keeper Patrick van der Reest afloopt die zijn hoek goed verkleint en het schot tot corner weet te verwerken. Niet veel later komt SJZ op voorsprong wanneer een diepe bal vlak voor de achterlijn wordt voorgetrokken en Patrick van der Reest de voorzet niet kan vasthouden waarna Timo Lagerberg van dichtbij de bal over de doellijn werkt. Vijf minuten voor rust is de thuisploeg dicht bij de 2-0 wanneer de bal uit een slap weggewerkte corner voor de voeten valt van een SJZ speler die daarop de paal treft. Enkele minuten later is de 2-0 toch een feit wanneer een vrije trap halverwege de helft van Hazerswoudse Boys scherp indraait over de hoofden van enkele spelers in het strafschopgebied waarna de bal, al of niet getoucheerd door SJZ verdediger Jurian de Klerk, bij de 2e paal in het doel verdwijnt achter de aan de grond genagelde Patrick van der Reest.

In het begin van de tweede helft is SJZ opnieuw dichtbij een treffer uit een vrije trap getrapt, ditmaal getrapt door Joey Vink, maar belandt de bal na weifelend optreden van keeper Patrick van der Reest op de paal. Hazerswoudse Boys toont in de beginfase van de 2e helft meer strijdlust en ook het veldspel is iets verzorgder dan voor rust. Na een mooie vlotte aanval over meerdere schijven verschijnt Jari Meertens alleen voor de alert keepende Oscar Koek die de bal voor de voeten van Jari wegpakt voor hij aan schieten toekomt. Aan de andere kant is ook keeper Patrick van der Reest alert bij een hard schot van binnen het zestienmetergebied van Timo Lagerberg die met een knappe reflex wordt gestopt waarna de aansluitende rebound over het doel verdwijnt. De thuisploeg houdt de regie over de wedstrijd en krijgt via invaller Ricardo Rietkerken 2 goede kansen maar weet deze niet te verzilveren. Hazerswoudse Boys blijft ondanks dat vrij weinig lukt wel met inzet zoeken naar een treffer en krijgt 10 minuten voor tijd eindelijk een echte kans als Jari Meertens met een mooie steekpass invaller Joris Timmermans bereikt maar hij ziet zijn schot gestopt door keeper Koek. Met nog een kleine 10 minuten te spelen mag JO18-1 speler Milan van Vliet invallen voor zijn eerste minuten in Hazerswoudse Boys 1. In de slotminuut van de reguliere speeltijd krijgt uitblinker aan SJZ zijde Joey Vink nog een grote kans om de score te verhogen maar hij produceert alleen voor keeper Van der Reest een slap rollertje dat eenvoudig wordt gepakt waarna scheidsrechter Seters niet veel later het eindsignaal geeft.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen NSV’46.