Gerberastraat 1
2431XM
NOORDEN
tel. 0172-408322

In dit nog prille seizoen ging Hazerswoudse Boys op bezoek bij koploper NSV. De lijstaanvoerder uit Noorden wordt getraind door Hazerswoudenaar Robert Swart. De wedstrijd werd reclame voor de vierde klasse; want er ontspon zich een leuke, sportieve wedstrijd waarin beide ploegen diverse kansen kregen. Met een eindstand van 3-3 konden beide teams goed leven.

Even na het beginsignaal kregen beide teams al een goede kans; zo ging een schot van Jari Meertens in de tweede minuut net naast en werd een doelpunt van NSV in de vijfde minuut afgekeurd wegens buitenspel. Binnen 10 minuten was het toch raak voor de koploper uit Noorden. Een corner van rechts verdween via de vingers van keeper Patrick vd Reest in één keer in het doel (1-0). De daarop volgende 20 minuten waren voor de Boys. Zo kreeg Justin Meijer een goede schietkans na een prima aanval via Tyler van Buuren en Stan van Meurs. Maar de Hazerswoudse aanvoerder raakte de bal helemaal verkeerd. Topscoorder Ivo Vogelaar kwam net een teenlengte tekort na een aanval over rechts via de in de spits gepositioneerde Sam Timmermans en Sylvester Blonk. En een paar minuten later was het Jari Meertens die opnieuw Ivo Vogelaar vrijspeelde maar de inzet van de Hazerswoudse aanvaller werd een prooi voor keeper Bas van Kalfshoven. Daarna kwam NSV weer een paar keer gevaarlijk voor het doel van keeper Patrick vd Reest. Want de Hazerswoudse  doelman moest gestrekt naar de hoek om een goedgenomen vrije trap uit zijn doel te tikken. Een paar tellen later kon Hazerswoudse Boys opnieuw opgelucht ademhalen omdat een inzet van dichtbij net over het doel vloog. Vlak voor rust volgde nog een kiezelhard schot van Ivo Vogelaar maar deze werd op een stijlvolle manier door de Noordense keeper tot corner verwerkt.

De tweede helft begon en binnen een minuut kreeg spits Sam Timmermans de bal aangespeeld in een druk strafschopgebied. Hij speelde zich knap vrij maar vond toch niet de ruimte om overtuigend af te kunnen ronden. Ook NSV kreeg snel een goede kans maar na een scrimmage voor het Hazerswoudse doel kon niemand het laatste zetje geven. Nog net binnen het uur was het dan toch gelijk; Glenn Bennis gaf een voorzet van rechts. Justin Meijer en zijn tegenstander vochten een fel duel uit in het strafschopgebied van NSV. De bal viel daardoor voor de voeten van Jari Meertens. De Hazerswoudse spelmaker twijfelde niet en schoot overtuigende de gelijkmaker binnen (1-1). Lang konden de Hazerswoudenaren niet van deze gelijkmaker genieten. Binnen 10 minuten stond NSV weer op voorsprong. Want na een prima aanval door het midden kreeg middenvelder Menno de Jong een schietkans van de rand van het strafschopgebied. Deze kans liet hij zich niet ontnemen en schoot de 2-1 binnen. Hazerswoudse Boys kreeg binnen vijf minuten nog een klap te verwerken want NSV maakte met een prachtig afstandsschot nog een treffer (3-1). Langs de lijn heerste de gedachte dat de wedstrijd nu wel beslist zou zijn, maar niets bleek minder waar. Want na een prachtige actie over rechts van Glenn Bennis leverde de balvaardige gelegenheidsrechtsback een prachtige voorzet af. Deze bal op maat werd bij de tweede paal prima ingekopt door Ivo Vogelaar (3-2). De Boys voelde dat er vanmiddag meer te halen was dan een kleine nederlaag en kreeg in de 80ste minuut loon na werken. Want na een overtreding op de ingevallen Jelle Nieuwhof wees scheidsrechter Angelo Hogendoorn naar de stip. Aanvoerder Justin Meijer meldde zich voor de strafschop en schoot overtuigend raak (3-3). Vijf minuten voor tijd werd de verder heel goed spelende Tyler van Buuren op snelheid geklopt door één van aanvallers van NSV. De Hazerswoudse verdediger maakte een overtreding en de goed leidende scheidsrechter gaf hiervoor de rode kaart. Hazerswoudse Boys moest met tien man verder en zag vlak voor tijd keeper Patrick vd Reest nog knap redding brengen op een inzet van dichtbij van NSV-aanvaller Robin van Koert. Even later floot scheidsrechter Angelo Hogendoorn voor het einde en stond er na een mooi voetbalgevecht een terechte uitslag op het bord (3-3)

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Glenn Bennis; Beau Gordijn; Tyler van Buuren; Stan van Meurs (Robby Kraan); Justin van Vliet; Sylvester Blonk (Jeroen Groenendijk) Justin Meijer; Sam Timmermans (Jelle Nieuwhof); Jari Meertens; Ivo Vogelaar