14 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Pasterkamp, M.

Onbekend

Het elftal van trainer Manfred vd Bosch heeft één punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Lugdunum. Dankzij uitstekend keeperswerk van Joren van Dijk en een late gelijkmaker van Jeffrey Kastelein kreeg de Boys meer dan het eigenlijk verdiende.

Even over half drie trapte een gehavend elftal van de Boys af. Want door verschillende redenen konden Pim Schoonwater, Patrick Wassing, Robin de Ruiter en Leo de Ruiter niet aan de aftrap verschijnen. Op het altijd zeer matige veld van Lugdunum was het in de beginfase van beide kanten aftasten en gebeurde er niet al te veel. Na tien minuten was de eerste de beste kans wel gelijk raak; na een knappe actie over de linkerkant kwam de linkshalf van Lugdunum naar binnen en schoot met een bekeken schuiver de bal in de lange hoek (1-0). Een paar minuten later was het aan keeper Joren van Dijk te danken dat de marge niet verdubbeld werd. Want na een corner van rechts viel de bal op veertien meter van het doel en werd richting de bovenhoek geschoten. Waar iedereen dacht aan een doelpunt was het de Hazerswoudse sluitpost die met een sublieme redding daar anders over besliste. Zo bleef Lugdunum de gevaarlijkere ploeg. Joren van Dijk redde opnieuw, ditmaal met de benen en een andere gevaarlijke aanval werd overgeschoten. De Boys werd maar zeer zelden voor het doel van Lugdunum gesignaleerd. Een paar corners en een schotje van Rens Louwers waren tot de 45ste minuut de enige wapenfeiten van de trotse koploper. In de laatste minuut voor rust werd de Boys plotseling wel heel gevaarlijk. Justin Meijer veroverde op eigen helft de bal en speelde daarna zijn directe tegenstander uit. Opeens was de Boys met drie man weg en had Lugdunum nog maar twee verdedigers over. Justin Meijer gaf de bal mee aan Ruben Windhorst maar mede door het slechte veld deed Justin Meijer dit te hard. Ruben Windhorst kon de bal nog wel voorgeven en deze voorzet viel bijna in het doel want het belandde op de verre paal. Maar deze mogelijkheid diende beter uitgespeeld te worden. Met een één nul tussenstand werd er gerust. De tweede helft begon met één wijziging: Koen Plaisier bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door oudgediende Bart Sol. Het eerste gedeelte van de tweede helft leek de Boys alles iets beter onder controle te hebben want tot de 70 minuut werd er niets meer weggegeven maar er werd ook niets gecreëerd door de mannen van Manfred vd Bosch. Plotseling was het alle hens aan dek voor de Hazerswoudse Boys. Want in een tijdsbestek van 10 minuten werd het doel van Joren van Dijk viermaal onder vuur genomen. Eerst werd een kopbal door Joren van Dijk uit de bovenhoek getikt. Daarna was de betrouwbare doelman tot twee keer toe alert bij schoten van de rand van de zestienmeter. Zijn beste redding was toen, na een aanval over veel schijven van Lugdunum, de bal van dichtbij werd ingeschoten. De Hazerswoudse keeper kreeg er nog een paar vingertoppen achter en tikte de bal zodoende op de paal. De Boys kreeg tussendoor wel wat vrije trappen en corners maar de keeper van Lugdunum was iedere keer de baas in zijn strafschopgebied. Tot de 89ste minuut; Hazerswoudse Boys kreeg een ingooi aan de rechterkant op de hoogte van het zestienmetergebied. De bal werd doorgekopt en toen teruggelegd op Jeffrey Kastelein. Zijn schot van 18 meter vloog prachtig in de bovenhoek achter de kansloze Leidse keeper: een schitterende maar onverdiende gelijkmaker (1-1). Lugdunum viel nog één keer aan en de Boys kreeg zelfs nog een kansje om te counteren maar toen de goed leidende scheidsrechter om even voor half vijf affloot besefte de Boys dat het de handen dicht mocht knijpen met dit punt. Zo blijft de Boys koploper maar is er nog een lange weg te gaan naar een eventueel kampioenschap.

Opstelling: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Ruud Plaisier (Arnold Voets); Jeffrey Kastelein; Ivo van Aalst (Patrick Wassing); Koen Plaisier (Bart Sol); Rens Louwers; Justin Meijer; Ruben Windhorst