6-1 winst tegen Overschie met 5 treffers van Ivo Vogelaar

5e klasse A

11 november 2023 14:30

J. van den Ende

Sportpark Hazerswoudse Boys

Wederom moest er door de overvloedige regenval van de afgelopen week weer worden uitgeweken naar het kunstgrasveld en ditmaal onder betere weersomstandigheden als vorige week. Doordat trainer Robert Swart over een vrijwel fitte selectie kon beschikken, alleen Nick Moerland ontbrak, kon hij de samenstelling van het team aanpassen om iedereen toch de nodige speeltijd te laten krijgen. Na een voortvarende start en een 3-0 ruststand werd RVV Overschie met een duidelijke 6-1 nederlaag naar huis gestuurd.

De Boys opende al in de 5e minuut de score toen Ivo Vogelaar alleen voor de keeper werd gezet door een fantastische pass van Jasper Stolwijk en beheerst de 1-0 binnen schoot. Maar duidelijk werd wel dat Overschie een betere tegenstander was als DVC van vorige week alleen dat de zwakte wel in de achterhoede zat. In de 26e minuut kreeg Ivo Vogelaar de bal rand zestienmeter gebied aangespeeld en met een zwabber schot verraste hij doelman Martijn van Noordwijk en kon de 2-0 worden aangetekend. Vrij kort hierna werd Ivo Vogelaar weer in stelling gebracht door een goede assist van Loe Patzig en kon hij de doelman wederom kansloos laten en de 3-0 binnen tikken. De trainer van Overschie greep gelijk in en wisselde vlak voor rust 3 spelers en dat resulteerde gelijk in een vlammend schot van Bas Bonten die keurig werd gestopt door Patrick van der Reest. Hierna brak de rust met een comfortabele 3-0 voorsprong aan.

Na rust wisselde Robert Swart ook 3 spelers en kwamen Brent Griffioen, Robby Kraan en Milan van Vliet in het veld. De bezoekers kwamen de tweede helft beter in hun ritme en door een kopbal van Bradley Bosman werd de stand op 3-1 gebracht en dezelfde speler had kort hierna de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken maar hij schoot vrijstaand bij de paal de bal naast het doel. De Boys waren direct weer wakker en namen het initiatief weer over en leken via Ivo Vogelaar de 4-1 te maken maar deze treffer werd door de prima fluitende scheidsrechter Jan van den Ende op advies van zijn assistent geannuleerd. Maar vijf minuten later was het wel raak en wederom was het Ivo Vogelaar die de 4-1 binnenschoot. Ondanks deze ruime marge bleef Overschie zijn stinkende best doen en dook regelmatig voor het doel van de Boys op maar kon niet tot score komen. Bij een mooie aanval kwam Robby Kraan alleen voor de keeper en schoot de 5-1 in de touwen. Vlak voor tijd maakte Ivo Vogelaar zijn 5e treffer van deze middag en met een mooie kopbal bracht hij de eindstand op 6-1. De toeschouwers hebben een sportieve en door scheidsrechter Jan van den Ende goed geleide wedstrijd gezien en zochten de kantine weer op om gezellig over deze wedstrijd na te praten. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen DVV Delft uit Delft.

Opstelling van Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Tyler van Buuren ; Beau Gordijn; Ties Tijssen (Brent Griffioen); Stan van Meurs (Robby Kraan)); Sam Timmermans (Justin van Vliet); Justin Meijer; Silvester (Milan van Vliet); Lou Patzig; Jasper Stolwijk (Levi Swart) ; Ivo Vogelaar.