13 april 2024 14:30

Scheidsrechter

A.J.P Vijverberg

Sportpark Hazerswoudse Boys

De uitwedstrijd tegen DVV Delft eindigde in een 1-12 overwinning voor Hazerswoudse Boys, de mannen uit Hazerswoude wilden hier in de thuiswedstrijd graag een goed gevolg aan geven. Na een 4-0 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 9-0.

Onder aangename omstandigheden floot scheidsrechter Vijverberg afkomstig uit Strijen om 14.30 uur de wedstrijd in gang. Hazerswoudse Boys begon voortvarend en zette de tegenstander gelijk vast op eigen helft, dit resulteerde in de 7e minuut in een corner die door Levi Swart voor het doel gebracht werd. Beau Gordijn kopte de bal op de paal en in de rebound kon Ivo Vogelaar de bal niet de juiste richting mee geven. De bal belande bij Loe Patzig, hij zag zijn van richting veranderde schot naast het doel verdwijnen. Een minuut later belande de volgende corner van Swart weer op het hoofd van Beau Gordijn, nu kon de centrale verdediger de bal wel in het doel koppen. Hierna kregen de Boys meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden maar schoten van Levi Swart, Loe Patzig en Silvester Blonk gingen naast of over het doel van keeper Jimmy van der Hoeven. In de 32e minuut ging Stan van Meurs een combinatie aan met Silvester Blonk, op het moment dat Stan de bal terug kreeg in het strafschopgebied werd hij door middel van een overtreding afgestopt. Aanvoerder Justin Meijer benutte de strafschop en bracht de stand hiermee op 2-0. Vanuit de aftrap veroverden de Boys de bal weer en werd Ivo Vogelaar in stelling gebracht. Hij verzilverde deze kans op een stijlvolle manier. Net voor de rust bracht Ivo Vogelaar op aangeven van Stan van Meurs de stand op 4-0. Hiermee werd ook de rust in gegaan.

In de rust wisselde trainer Robert Swart Justin Meijer en Stan van Meurs voor Harm van Veen en Sam Timmermans. In de 48e minuut draaide Milan van Vliet zich fraai vrij maar zag hij zijn schot op de paal belanden. Een minuut later prolongeerde Loe Patzig een voorzet van Justin van Vliet tot 5-0. Hierna kwam Ryan Graafland in het veld voor Ivo Vogelaar. Ryan viel gretig in en stichtte vanaf de linkerflank constant voor gevaar. Helaas werden meerdere kansen van de Hazerswoudse spitsen niet goed afgerond. In de 59e minuut stuurde Loe Patzig linkeraanvaller Graafland diep, deze legde de bal vanaf de achterlijn terug naar de strafschopstip waar Milan van Vliet wel raad wist met deze bal. Hij maakte de 6-0. In de 63e minuut kreeg DVV Delft de enige kans van de wedstrijd, in een scrimmage kon keeper Patrick van de Reest redding brengen.

In de 67e minuut werd er op twintig meter van de goal een overtreding begaan op Milan van Vliet. Brent Grifioen ontfermde zich over de vrije trap, hij draaide de bal langs de muur in de verre hoek en bracht de stand op 7-0. Het publiek ging hopen op dubbele cijfers maar de Hazerswoudse spelers bleven slordig in de afwerking. Er mag vermeld worden dat de spelers van DVV Delft op een sportieve manier bleven voetballen, zij verliezen wekelijks maar dit gaat niet gepaard met grof spel of commentaar op de leiding. Na een mooie een-twee combinatie tussen Ryan Graafland en Sam Timmermans maakte Ryan de 8-0. Het slotakkoord was voor Beau Gordijn, uit een corner van Grifioen maakte hij de 9-0.

Met deze overwinning en de nederlaag van Kickers’69 verstevigde Hazerswoudse Boys haar derde plek op de ranglijst, deze plek bied garantie voor deelname aan de nacompetitie. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen SVV op sportpark Harga in Schiedam.