5e klasse A

18 november 2023 14:30

M. Maurits

Sportpark Kerkpolder D.V.V. Delft

Hazerswoudse Boys heeft voor de derde keer op rij ruim gewonnen. Nummer laatst DVV Delft werd op eigen veld met liefst 12-1 verslagen. In het eerste half uur zijn beide teams nog redelijk aan elkaar gewaagd maar na de 0-2 loopt Hazerswoudse Boys snel uit naar een 0-5 ruststand. Na rust weten de Boys nog 7x het net te vinden maar moet het na geklungel in de slotfase toch een tegentreffer incasseren.

Onder herfstachtige omstandigheden start Hazerswoudse Boys opnieuw in een sterk gewijzigde startopstelling tov een week eerder. Brent Griffioen, Robby Kraan, Justin van Vliet en Levi Swart nemen de plaats in de basis over van Tyler van Buuren, Beau Gordijn, Justin Meijer en Lou Patzig.

De eerste kans van de wedstrijd is na 5 minuten spelen voor Silvester Blonk na goed voorbereidend werk van Sam Timmermans maar hij ziet zijn schot gestopt worden door keeper Josef Dirx. Niet veel later krijgt ook de thuisclub via Samet Esikli een goede schietkans maar hij vindt keeper Patrick van der Reest op zijn post. Na een kwartier spelen valt het eerste doelpunt letterlijk uit de lucht als een voorzet van Stan van Meurs een prooi lijkt voor keeper Dirx maar die laat de gladde bal door zijn handschoenen glippen waarna die langzaam het doel inrolt en Hazerswoudse Boys op voorsprong komt. Daarna is DVV 2x dichtbij de gelijkmaker. Eerst schiet spits Andre Kiawakana de bal na een goede voorzet in vrije positie over het doel waarna even later Samet Esikli met een fraai afstandsschot van 25 meter de paal treft. Na een half uur spelen gaat het plots snel als Jasper Stolwijk in 6 minuten tijd een zuivere hattrick maakt. Jasper is 2x alert bij een rebound na schoten van Ivo Vogelaar en Sam Timmermans en 1x is hij het eindstation van een vlot lopende combinatie met Silvester Blonk en Ivo Vogelaar. Vlak voor rust wordt het zelfs 0-5 als Justin van Vliet de bal hard binnenschiet na opnieuw matig verwerken van een hoge voorzet door keeper Dirx.

Na rust is het opnieuw snel raak voor de Boys als keeper Dirx een voorzet voor de voeten tikt van Jasper Stolwijk die daarop eenvoudig zijn 4e treffer van de middag maakt. Jasper is enkele minuten later ook dichtbij treffer nummer 5 maar hij werkt de bal na een steekpassje van Stan van Meurs net voorlangs. De 0-7 valt 2 minuten later alsnog wanneer Silvester Blonk na een goede aanval de bal steekt op Sam Timmermans die keeper Dirx kansloos laat. Een minuut later is Silvester ipv aangever het eindstation en schiet vanaf rand zestienmeter de bal onhoudbaar in de verre hoek. Weer 10 minuten later bezorgt Silvester Blonk na een goede actie de bal bij Levi Swart die vanaf de zijkant de 0-9 binnenschiet. Met nog 20 minuten op de klok valt de 0-10 als een verdediger van DVV op de achterlijn Levi Swart probeert uit te spelen die hem de bal afpakt, richting doel loopt en de bal al vallend bezorgt bij invaller Lou Patzig die simpel binnen kan tikken. Tien minuten voor tijd doet ook invaller Justin Meijer een duit in het zaakje met een schot in de verre hoek. Tegenstander DVV blijft ondanks de ruime achterstand op zoek naar een treffer en wordt hierbij geholpen door geklungel van Stan van Meurs die verzuimt de bal in het eigen strafschopgebied weg te werken waardoor Alperen Kocak de bal langs keeper Patrick van der Reest in het doel weet te werken en zo de spreekwoordelijke eer weet te redden. Het slotakkoord is voor de Boys als de niet al te sterk keepende Josef Dirx opnieuw een voorzet voor de voeten van een Boys speler tikt, Levi Swart, die de 1-12 eindstand op het scorebord schiet waarna scheidsrechter Marcel Maurits niet veel later affluit. Door de zege klimt Hazerswoudse Boys naar de 4e plaats op de ranglijst.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur thuis tegen SVV.