Hazerswoudse Boys start competitie met overwinning

Buytenparklaan 7 A
2717AX
ZOETERMEER
tel. 079-3238990

Hazerswoudse Boys heeft de eerste competitiewedstrijd met 4-2 gewonnen. In een aanvankelijk gelijk opgaande strijd heeft Hazerswoudse Boys in het laatste deel van de wedstrijd het verschil weten te maken in de uitwedstrijd tegen SVO Buytenpark, bij de Boys supporters beter bekend als het voormalige “Oosterheem”. Al na 2 minuten komt Hazerswoudse Boys op voorsprong via Milan van Vliet maar na 45 minuten spelen zoeken beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers op. Na rust gebeurt er lang vrij weinig tot scheidsrechter Obdam na een opstootje besluit de wedstrijd korte tijd stil te leggen. Snel na de hervatting loopt Hazerswoudse Boys uit naar 1-4 via Beau Gordijn, Silverster Blonk en Milan van Vliet. Vlak voor tijd scoort SVO Buytenpark voor de tweede keer maar echt spannend wordt het niet meer. Zo krijgt Hazerswoudse Boys onder de nieuwe trainer Robert Swart de gewenste start van het seizoen.

Hazerswoudse Boys start de traditioneel lastige uitwedstrijd in Zoetermeer zonder aanvoerder Justin Meijer die nog een schorsing uitzit opgelopen in de laatste wedstrijd van vorig seizoen.

Al na 2 minuten spelen komt Hazerswoudse Boys op voorsprong als Jasper Stolwijk doorbreekt aan de rechterkant en een perfecte voorzet aflevert op de inlopende Milan van Vliet die beheerst de bal in de lange hoek schuift buiten bereik van keeper Jeffrey Persoon van SVO Buytenpark. Twee minuten later is de stand bijna weer gelijk als een voorzet van SVO Buytenpark wordt doorgekopt waarna de bal belandt voor de voeten van spits Gokhan Sensoy die via de lat overschiet. Na de sprankelende beginfase verloopt de eerste helft zonder uitgespeelde kansen totdat SVO Buytenpark vlak voor rust 3x opduikt voor het doel van Hazerswoudse Boys. Eerst krijgt spits Gokhan Sensoy een goede schietkans na een scherpe counter maar hij ziet zijn inzet ver naast gaan. Niet veel later moet keeper Patrick van der Reest wel aan de bak op een schot van rand zestienmeter dat hij goed weet te blokken. Een minuut later is hij echter kansloos wanneer een vrije trap via de voet van Sam Timmermans met een curve ongelukkig over hem heen in het doel verdwijnt. Met de 1-1 stand zoeken beide teams de kleedkamers op voor de rust.

In de 2e helft gebeurt lange tijd niets noemenswaardigs. Beide ploegen zijn zeer onrustig aan de bal met snel balverlies tot gevolg waardoor kansen uitblijven. Na een goed uur spelen ontstaat er een opstootje waarop de goed leidende scheidsrechter Obdam besluit de kleedkamers op te zoeken voor een korte afkoelperiode. Als de spelers 10 minuten later weer het veld betreden lijkt Hazerswoudse Boys de verplichte extra pauze het best te hebben verteerd. Hazerswoudse Boys neemt het initiatief en is direct gevaarlijk via Ties Tijssen die de bal vanuit een vrije trap van dichtbij op doel kan koppen maar hij kopt recht in de handen van keeper Persoon. Vijf minuten later is diezelfde keeper Persoon kansloos wanneer Beau Gordijn vrij bij de 2e paal de bal binnenkopt uit een corner van Levi Swart. Twee minuten later verdubbelt Silvester Blonk de marge na goed voorbereidend werk van Sam Timmermans. In deze fase lijkt de hoge gemiddelde leeftijd en het slechts 1x trainen per week de thuisclub op te breken want Hazerswoudse Boys weet zich vrij gemakkelijk onder de Zoetermeerse druk uit te spelen en is gevaarlijk via de counter. Met nog een kleine 10 minuten te spelen leidt een prima uitgevoerde counter tot de 1-4 als Sam Timmermans invaller Ryan Graafland de diepte instuurt die de bal voorgeeft op de meegelopen Milan van Vliet die simpel zijn 2e goal van de middag binnentikt. SVO Buytenpark geeft zich echter nog niet gewonnen en komt via een treffer van Jasper van Vliegen op 2-4 maar dichterbij komt de thuisclub niet. Zo sluit Hazerswoudse Boys haar eerste wedstrijd in de 5e klasse winnend af en is hiermee gedeeld koploper.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen SJC dat afgelopen seizoen net als Hazerswoudse Boys nog een klasse hoger speelde.