Hazerswoudse Boys wint belangrijke wedstrijd in de strijd om de derde plaats.

5e klasse A

16 maart 2024 14:30

Anoniem

Sportpark Hazerswoudse Boys

Afgelopen zaterdag heeft Hazerswoudse Boys een belangrijke slag geslagen in de strijd om de derde plaats. Concurrent Kickers ’69 uit Leimuiden werd verdiend met nul punten terug naar huis gestuurd. Het elftal van Robert Swart speelde niet groots maar kreeg wel de meeste kansen en behield door deze overwinning de derde plaats in handen. De derde plaats welke aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van nacompetitie om promotie naar de vierde klasse.

Om even over half drie floot scheidsrechter Slierendrecht de wedstrijd in gang. Binnen twee minuten was daar de eerste grote kans voor Kickers’69. Want na een aanval door het midden kreeg aanvaller Carlos Gérard een vrije schietkans van de rand van het strafschopgebied. Maar keeper Patrick vd Reest had een prachtige redding in huis op de prima ingeschoten bal en behoedde de Boys zo op fraaie wijze voor een vroege achterstand. Daarna was het vooral de Boys wat de klok sloeg. Zonder heel groots te spelen, kreeg de thuisploeg flink wat mogelijkheden. Zo zag Ties Tijssen zijn kopbal over het doel verdwijnen en raakte Sam Timmermans de bal voor een leeg doel helemaal verkeerd . De grootste kans was voor Jasper Stolwijk. De Hazerswoudse aanvaller werd na goed afjagen van Justin Meyer de diepte ingestuurd. Maar keeper Dio Möllers hield de spits knap van scoren af. In de laatste minuut voor rust legde de Boys de mooiste aanval van de wedstrijd op de mat. Want via een prima aanval over rechts had Juul Gorissen een perfecte voorzet in huis. Deze voorzet kwam bij de tweede paal terecht waar Jasper Stolwijk de bal goed teruglegde op de inlopende Levi Swart. Zijn inzet werd op het laatste moment geblokt door centrale verdediger Bas Straathof. Zo werd er met een 0-0 tussenstand gerust. Na de rust veranderde aan het spelbeeld niet veel. Trainer Robert Swart bracht de jeugdige talenten Lou Patzig en Brent Griffioen. Deze wissels zorgen binnen een minuut voor groot gevaar voor het doel van Kicker’69. Want Brent Griffioen gaf een scherpe voorzet vanaf de linkerkant waarbij Lou Patzig net een paar centimeter tekort kwam om deze tot doelpunt te promoveren. De wedstrijd kwam in een rommelige fase. Kickers’69 kreeg nog een behoorlijke kans; na een lange bal van achteruit moest keeper Patrick vd Reest handelend optreden om de doorgebroken spits Milaan Otgaar van scoren af te houden. Robert Swart bracht nog een wissel; Ryan Graafland kwam binnen de lijnen om de overwinning te forceren. Net voor het uur viel dan ook de bevrijdende treffer. Levi Swart speelde zich knap vrij aan de rechterkant. Zijn scherpe lage voorzet werd door keeper Dio Möllers niet helemaal lekker verwerkt en de bal kwam op zes meter voor het doel voor de voeten van Sam Timmermans. De Hazerswoudse spelmaker bedacht zich niet en schoof de bal in het lege doel (1-0). Een kwartier voor tijd leek de beslissing in de maak. Na een prima actie van Lou Patzig kreeg Ryan Graafland de bal in kansrijke positie maar de Hazerswoudse aanvaller raakte de bal niet helemaal lekker en zijn inzet ging net naast. Vlak voor tijd viel dan toch de beslissing. Want na een goede aanval over rechts kreeg Lou Patzig alle tijd om een voorzet te geven. Hij gaf de bal perfect op maat op de ingevallen Milan van Vliet. De jeugdige spits kopte de bal feilloos via de binnenkant van de paal de 2-0 op het scorebord. De wedstrijd was beslist en een paar tellen later floot de goed leidende scheidsrechter Slierendrecht af en stapte de Boys als verdiende winnaar van het veld.  Volgende week staat de uit wedstrijd tegen DVC uit Delft op het programma

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Stan van Meurs; Beau Gordijn; Ties Tijssen; Juul Gorissen (Brent Griffioen); Justin van Vliet; Justin Meyer; Sam Timmermans; Silverster Blonk (Lou Patzig); Levi Swart (Milan van Vliet); Jasper Stolwijk (Ryan Graafland)

Onderstaand de link naar de samenvatting van deze wedstrijd verzorgd door Leiden Amateurvoetbal;