Lageweg 6
2201TV
NOORDWIJK ZH
tel. 071-3614530

In een duel tussen de nummers 1 en 3 van de ranglijst heeft Hazerswoudse Boys, zijn meerdere moeten erkennen in lijstaanvoerder SJC. Hazerswoudse Boys start sterk, komt ook op voorsprong maar kijkt 3 minuten later tegen een 2-1 achterstand aan. Vlak na rust straft SJC slordig balverlies genadeloos af waarmee de wedstrijd in het slot wordt gegooid. Omdat Hazerswoudse Boys ondanks een slotoffensief geen aanvallende vuist weet te maken wint de thuisclub met 3-1.

Na een verplichte pauze van 2 weken na de hervatting van de competitie na de winterstop start Hazerswoudse Boys tegen koploper SJC vanwege blessures zonder vaste krachten Brent Griffioen en Ivo Vogelaar. Hun posities worden ingevuld door Harm van Veen en Jasper Stolwijk. Keeper Patrick van der Reest is juist weer teruggekeerd van een blessure en neemt de positie onder de lat over van stand-in Nino Martens.

Hazerswoudse Boys start scherp aan de wedstrijd en probeert vanaf het begin druk te zetten op de defensie van SJC. Na 3 minuten spelen levert dat een goede kans op als Milan van Vliet met een sliding een matige breedtepass weet te onderscheppen en daarna Sam Timmermans in stelling brengt maar zijn schot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied verdwijnt voor het doel langs over de achterlijn. Een minuut later belandt de bal na een goede aanval bij Sam Timmermans die de bal teruglegt op Jasper Stolwijk die met een geplaatst schot vanaf rand zestienmeter probeert keeper Roy Haasnoot te verschalken in de korte hoek maar zijn poging gaat net naast. Als er ruim een kwartier gespeeld is krijgt Harm van Veen op vrijwel dezelfde plek als Jasper de bal teruggelegd en hij probeert met een boogbal keeper Haasnoot te verrassen maar die weet met de vingertoppen de bal nog tot corner te verwerken. De aansluitende door Silvester Blonk getrapte hoekschop wordt in 1e instantie weggewerkt maar de bal belandt opnieuw in de voeten van Silvester die met een licht gekruld schot door een mêlee van spelers de bal in de verre hoek plaatst en Hazerswoudse Boys op een op dat moment verdiende voorsprong zet. Het antwoord van de thuisclub volgt vrijwel direct na de 0-1 als Benji Broekhof diep wordt gestuurd, alleen voor keeper Patrick van der Reest opduikt en de bal beheerst langs de Hazerswoudse sluitpost in het doel schiet. Een minuut later komt de thuisclub zelfs op voorsprong uit een door Harm van Veen onnodig weggegeven corner die door Tim Gorter laag indraaiend voor het doel wordt getrapt maar omdat niemand de bal raakt verdwijnt deze zomaar in het Hazerswoudse doel. Gesterkt door de gelukkig verkregen voorsprong trekt SJC ook het initiatief naar zich toe en weet met strakke crosspasses regelmatig de voorwaartsen in stelling te brengen en de Hazerswoudse Boys defensie hiermee onder druk te zetten. Omdat grote kansen uitblijven wordt met de kleine voorsprong voor de thuisclub de kleedkamers opgezocht voor de rust.

SJC komt scherper uit de kleedkamers dan Hazerswoudse Boys en krijgt al na 2 minuten een grote kans via Benji Broekhof die na duur balverlies op de middenlijn van laatste man Ties Tijssen maar alleen voor keeper Patrick van der Reest weet Benji dit keer de bal niet in het doel te krijgen. Twee minuten later lijkt SJC op weg naar 3-1 als uit een corner bij de 2e paal een geheel vrijstaande SJC-speler de bal voor het intikken heeft maar hij raakt de bal compleet verkeerd waarna Patrick van der Reest de bal alsnog onschadelijk kan maken. Na een kleine 10 minuten spelen in de 2e helft valt de 3-1 alsnog als na slordig balverlies van Jasper Stolwijk op de helft van de tegenstander SJC razendsnel countert en Peter Verkade uit een prima voorzet bij de 1e paal de bal in het doel werkt. Hazerswoudse Boys probeert daarna de regie in de wedstrijd weer over te nemen maar SJC heeft zijn zaakjes goed op orde, geeft vrijwel niets weg en blijft zelf gevaarlijk in de counter. Ook een alles of niets slotoffensief van Hazerswoudse Boys, met extra spits Vito Martens die na ruim 2 jaar blessureleed eindelijk weer speelminuten maakt, levert buiten een wild schot van rand strafschopgebied van aanvoerder Justin Meijer geen gevaar op zodat na 90 minuten SJC terecht als winnaar van het veld stapt.

Volgende week speel Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen Football Factory.