5e klasse A

3 februari 2024 14:30

M. Moussaoui

Sportpark Hazerswoudse Boys

Afgelopen zaterdag heeft Hazerswoudse Boys zich met enige moeite ontdaan van het onderin geklasseerde SVO Buytenpark. Het elftal van Robert Swart speelde geen slechte wedstrijd maar de Hazerswoudenaren hielpen veel kansen om zeep. Zodoende bleef het lang spannend en hielden de Zoetermeerders lang uitzicht op een stunt.

Op een wat fris maar goedgevuld sportpark floot scheidsrechter Moussaoui om even over half drie de wedstrijd op gang. Hazerswoudse Boys was aan hun stand verplicht deze wedstrijd te winnen. De tegenstander was het op de tiende plaats staande Buytenpark en de Boys speelt voor promotie. Toch was er van onderschatting geen sprake, want de uitwedstrijd in september werd toentertijd heel moeizaam gewonnen. De eerste tien minuten was er van krachtsverschil nog weinig te zien. De ploegen tastten elkaar af en de vonken spatten er nog niet van af. Maar na de voorzichtige openingsfase ging de Boys beter spelen. Vooral de in goede vorm verkerende Silvester Blonk was een plaag voor de Zoetermeerse verdediging. Zo bereidde hij met een prima actie een kans voor de jonge Ryan Graafland voor. Maar de talentvolle buitenspeler nam de voorzet ineens op zijn schoen en de bal zeilde ruim over en naast terwijl terugleggen op de inkomende Jasper Stolwijk een betere optie leek. Een paar tellen later was het weer Silvester Blonk die zich knap vrijspeelde en vanaf de rand van het strafschopgebied met een bekeken schot zijn geluk beproefde. De keeper van Buytenpark had echter een prima redding in huis en voorkwam zo de Hazerswoudse openingstreffer. De Boys bleef de tegenstander onder druk houden en het was wachten op een Hazerswouds doelpunt. Deze kwam ook net na een half uur spelen. Het was Jasper Stolwijk die op randje buitenspel de diepte in werd gestuurd. Zijn voorzet vanaf de rechterkant werd onhandig in eigen doel gewerkt door één van de Zoetermeerse centrale verdedigers (1-0). De Boys had tot de rust nog wel drie of vier grote kansen maar de goed spelende Sam Timmermans had zijn vizier niet op scherp. Ook Justin Meijer schoot uit kansrijke positie over. Buytenpark bleef zo in leven en werden zelf ook één keer gevaarlijk. Maar een inzet van dichtbij werd goed uit de hoek getikt door keeper Nino Martens.

Na de rust veranderde er niet veel maar de eerste kans was wel voor de gasten uit Zoetermeer. Maar na een gevaarlijke aanval over links kwam de spits net een teenlengte tekort om de bal over de doellijn te werken. De Boys bleef veel kansen en mogelijkheden creëren maar de spitsen van Hazerswoudse Boys misten keer op keer de overtuiging in de afronding. Zo bleef het lang spannend en ook Buytenpark kreeg nog een grote kans, maar na verkeerd uitverdedigen van Nino Martens schoot één van de spitsen uit Zoetermeer net voorlangs. Robert Swart wisselde vier spelers en het spelbeeld veranderde gelukkig niet. Een kwartier voor tijd leek de ingevallen Milan van Vliet de wedstrijd te beslissen maar toen hij de rebound na een redding van de keeper van Buytenpark de bal het laatste zetje over de doellijn gaf, stond de jonge aanvaller net buitenspel. De treffer werd dan ook terecht afgekeurd. Maar een paar minuten later was de beslissing dan toch daar. Justin van Vliet speelde invaller Pim van Wieringen in. De middenvelder stuurde middels een prima pass Sam Timmermans de diepte in. De getergde spelmaker haalde van de rand van het strafschopgebied verwoestend uit en de bal ging onhoudbaar langs de verbouwereerde keeper (2-0). In de laatste vijf minuten kreeg de Boys nog wat kansjes en ook Buytenpark raakte nog een keer de lat. Maar even over half vijf floot de goed leidende scheidsrechter Moussaoui af. De Boys wist dat het een redelijk goede wedstrijd gespeeld had, maar besefte zich wel dat het niet tegen elke tegenstander zoveel kansen zal afdwingen.  En dat het in het vervolg dus veel zuiniger met hun mogelijkheden om zal moeten springen.

Opstelling: Nino Martens; Stan van Meurs (Bram Schuurman); Ties Tijssen; Nick Moerland; Brent Griffioen; Justin van Vliet; Silvester Blonk (Pim van Wieringen); Justin Meijer; Jasper Stolwijk (Milan van Vliet); Sam Timmermans; Ryan Graafland (Loe Patzig)