5e klasse A

30 september 2023 14:30

Anoniem

Sportpark Hazerswoudse Boys

Afgelopen zaterdag speelde Hazerswoudse Boys haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het elftal van Robert Swart nam het op tegen SJC. De club uit Noordwijk wordt gezien als één van de kanshebbers voor de titel. Op het veld was het verschil niet groot maar de Noordwijkers wonnen terecht (0-3).

Onder mooie omstandigheden en op een redelijk gevuld sportpark trapte Hazerswoudse Boys af voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De tegenstander was mededegradant SJC uit Noordwijk. Hazerswoudse Boys begon goed. Al binnen twee minuten combineerde Sam Timmermans met Levi Swart knap door het centrum van de verdediging van SJC. Helaas voorkwam de Noordwijkse keeper met een knappe reflex een doelpunt van Sam Timmermans. De Boys was in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij. Na 20 minuten kwam het opnieuw bijna op voorsprong. Want na een goedgenomen corner was het Milan van Vliet die de bal bij de tweede paal knap inkopte. Maar zijn poging verdween net voorlangs het doel. Ook Ties Tijssen kwam net te kort om de bal het laatste zetje te geven.

Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant wel opeens raak. Na slecht uitverdedigen van de Boys-defensie kwam aanvaller Verkade van SJC vrij voor keeper Patrick vd Reest. De spits had een prachtige passeerbeweging in huis en schoof de bal daarna rustig binnen (0-1). Op dat moment was de voorsprong van SJC onverdiend, maar na de 0-1 gingen de Noordwijkers beter voetballen en kon de Boys geen vuist meer maken. Het elftal van Robert Swart mocht keeper Patrick vd Reest dankbaar zijn dat het tot de rust bij 0-1 bleef want de Hazerswoudse doelman had een katachtige redding in huis op een hard schot van de rand van het strafschopgebied. Ook vlak na rust stond keeper Patrick vd Reest zijn mannetje na opnieuw een venijnig afstandsschot. Zo bleef de Boys in de wedstrijd. Hazerswoudse Boys voetbalde soms best aardig maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. Wel was er een prima afstandsschot van Brent Griffoen wat net over de kruising zeilde. Het was diezelfde goed spelende Hazerswoudse middenvelder die voor de tweede Noordwijkse treffer zorgde. Want na een aanval van SJC over links was het dus Brent Griffioen die de voorzet ongelukkig achter zijn eigen keeper kopte (0-2). De Boys gaf niet op maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Levi Swart zorgde nog voor een moment van opwinding met een goed genomen vrije trap, maar de Noordwijkse doelman had een prima reactie in huis om de bal tot corner te verwerken. SJC was in de counter veel gevaarlijker en tien minuten voor tijd viel dan ook de beslissing. Want na een vloeiend lopende aanval kon aanvaller vd Zalm simpel de derde Noordwijkse treffer binnenschieten (0-3). De wedstrijd was beslist en even voor half vijf floot de goed leidende scheidsrechter Eddy van Yren voor het einde.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys uit bij het Leidse Football Factory (sportpark van UVS)

Opstelling van Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Tyler van Buuren; Beau Gordijn; Ties Tijssen (Ivo Vogelaar); Bram Schuurman; Justin van Vliet; Brent Griffioen (Kees Grootscholten); Milan van Vliet (Juul Gorissen); Sylvester Blonk; Levi Swart; Sam Timmermans (Jasper Stolwijk)