Oegstgeesterweg 2 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5154725

Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen Football Factory met 4-2 verloren na halverwege 2-0 te hebben voorgestaan. Via doelpunten van Milan van Vliet en Ivo Vogelaar neemt Hazerswoudse Boys voor rust een comfortabele 2-0 voorsprong die door Football Factory na rust binnen 10 minuten teniet wordt gedaan waarna de thuisclub zelfs een 3-2 voorsprong pakt. Ondanks een zwaar slotoffensief van Hazerswoudse Boys weet alleen Football Factory in de slotminuten nog een keer te scoren waarmee de 2e nederlaag van het seizoen voor de Boys een feit is.

Hazerswoudse Boys start met 2 wijzigingen t.o.v. de verloren wedstrijd van een week eerder tegen SJC. Ivo Vogelaar en Jasper Stolwijk hebben een basisplaats gekregen ten faveure van Sam Timmermans en Ties Tijssen.

Hazerswoudse Boys begint goed aan de wedstrijd en krijgt na 5 minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd via Ivo Vogelaar die alleen op keeper Lain McTurk afloopt maar de bal net te ver voor zich uit speelt waarna de Leidse doelman zich voor de bal werpt en zo een schot op doel weet te voorkomen. Vijf minuten later is het wel raak als Silvester Blonk na een vlotte combinatie aan de rechterkant de achterlijn bereikt, zijn directe tegenstander uitkapt en een prima voorzet aflevert die door Ivo vogelaar tegen de paal wordt gekopt waarna Milan van Vliet alert de rebound binnenschiet en Hazerswoudse Boys op voorsprong brengt. Na de voorsprong neemt Hazerswoudse Boys iets gas terug en ontstaat er een gelijkwaardig spelbeeld waarbij kansen schaars zijn. Er is al meer dan 30 minuten gespeeld als Footbal Factory na een vlotte counter dichtbij een doelpunt is via een kopbal van Amin Fatlaoui Hentati maar hij weet in vrije positie de perfect aangesneden voorzet van Thomas Lion net niet op doel te krijgen. Enkele minuten later is het wel raak aan de overkant van het veld als Brent Griffioen een vrije trap scherp indraait en Ivo Vogelaar de bal met het hoofd verlengt waarop keeper McTurk kansloos is en Hazerswoudse Boys op een geruststellende 2-0 voorsprong komt en vol vertrouwen de kleedkamers opzoekt voor de rust.

De 2e helft begint echter desastreus voor het elftal van trainer Robert Swart. Vlak na de aftrap verdwijnt een waarschijnlijk als voorzet bedoelde bal over de aan de grond genagelde keeper Patrick van der Reest in het doel. Gesterkt door deze snelle aansluitingstreffer voert Football Factory de druk op en dit resulteert al snel in de gelijkmaker van Amin Fatlaoui Hentati die een scherp aangesneden voorzet bij de 2e paal eenvoudig kan binnentikken. Vijf minuten later is het zelfs bijna 3-2 voor de thuisclub als aanvoerder Martijn van den Akker het eindstation is van een vlot lopende aanval maar hij weet van dichtbij keeper Patrick van der Reest niet te passeren. In deze fase van de wedstrijd wordt het middenveld van Hazerswoudse Boys overlopen door de tegenstander waardoor de achterhoede van de Boys constant onder druk staat en na ruim een uur spelen levert dit de op dat moment verdiende voorsprong op voor de thuisploeg als spits Daily Hoogkamer wordt ingespeeld, gemakkelijk wegdraait bij zijn directe tegenstander en oog in oog met keeper Patrick van der Reest de bal in het doel schuift. Als reactie op de achterstand brengt trainer Robert Swart niet veel later een aantal verse krachten in. Met de strijdlust van invallers Justin Meijer en Lou Patzig op het middenveld, als vervangers van de onzichtbare Jasper Stolwijk en Levi Swart, weet Hazerswoudse Boys het initiatief over te nemen en gaat het op zoek naar de gelijkmaker. Het offensief levert een handvol scoringskansen op voor Milan van Vliet, Ivo Vogelaar en Silvester Blonk, die met een afstandsschot op de lat het dichtst bij een treffer is, maar de gewenste gelijkmaker wil niet vallen. Als ver in blessuretijd keeper Patrick van der Reest een vrije bal in de voeten van invaller Leonardo Oliveri van Football Factory schuift, die dit cadeautje direct verzilvert door de 4-2 te maken, is de wedstrijd gespeeld. Niet veel later fluit de goed leidende scheidsrechter Van Es voor het einde en leidt Hazerswoudse Boys haar 2e nederlaag op rij.

De komende 2 weken staat Hazerswoudse Boys stil. Op zaterdag 28 oktober speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur uit tegen Kickers ’69.