Brasserskade 238
2616LA
DELFT
tel. 015-2132548

Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen DVC met 4-2 gewonnen. In de 1e helft dicteert een sterk spelend Hazerswoudse Boys het spel en weet dit te vertalen in een verdiende 3-0 voorsprong bij rust. In de 2e helft speelt Hazerswoudse Boys onrustig, komt wel nog op 4-0 maar helpt daarna tegenstander DVC via 2 strafschoppen terug in de wedstrijd. Uiteindelijk komt de zege niet meer in gevaar en neemt Hazerswoudse Boys door de winst de 3e plek weer over van Bernardus.

Hazerswoudse Boys start de wedstrijd met een volledig gewijzigde voorhoede tov de wedstrijd tegen Kickers. Ryan Graafland en Lou Patzig fungeren als buitenspelers met Milan van vliet in de spits, dit gaat ten koste van Justin van Vliet, Silvester Blonk en Sam Timmermans. In de defensie neemt Nick Moerland de positie in het centrum van de defensie over van Ties Tijssen.

Hazerswoudse Boys neemt vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en weet met goed veldspel de thuisclub onder druk te zetten. Na 10 minuten spelen levert dit de eerste serieuze kans op als Beau Gordijn met een afgemeten pass Jasper Stolwijk bereikt die met een slimme kopbal probeert keeper Danny Wevers te verschalken maar die weet de bal met de vingertoppen over de lat te tikken. Een paar minuten later is het wel raak als spits Milan van Vliet de bal afpakt van de laatste Delftse verdediger, daarna de keeper omspeelt en de bal hoog in het doel schiet. Het is daarna wachten op de tweede treffer van de Boys en die valt 5 minuten voor rust wanneer Ryan Graafland de bal inbrengt en Levi Swart kort de bal toucheert die daarna belandt voor de voeten van spits Milan van Vliet die van dichtbij de bal in het doel schiet achter de kansloze keeper Wevers. Op slag van rust valt ook de 3-0 na een fraaie aanval via Levi Swart die de bal steekt op Milan van Vliet die op zijn beurt de bal laag voorgeeft op de inlopende Lou Patzig die van dichtbij binnen kan tikken.

Na rust lijkt Hazerswoudse Boys verder te gaan waar ze voor de verplichte theepauze waren gebleven als na 2 minuten Stan van Meurs de bal uit een voorzet van Ryan Graafland klaar legt voor Jasper Stolwijk maar die ziet zijn schot vanaf rand zestien via de lat over het doel verdwijnen. Het spel van de Boys oogt na rust een stuk slordiger als voor rust. Waar voor rust nog de vrije man werd gevonden belanden de spelers nu steeds vaker in de duels met veel balverlies als gevolg. Toch weet Hazerswoudse Boys na een kwartier spelen in de 2e helft opnieuw te scoren. Invaller Ties Tijssen, die een eerste poging nog gered ziet worden op de doellijn, weet even later een mooi aangesneden corner van Levi Swart bij de 2e paal eenvoudig raak te koppen en brengt de Boys op een comfortabele 4-0 voorsprong. Toch weet DVC, mede dankzij geklungel van Hazerswoudse Boys, terug in de wedstrijd te komen. Via opportunistische lange ballen zet de thuisclub de Hazerswoudse defensie onder druk en dit levert een schietkans op voor Malik Coucou die zijn schot met moeite gekeerd ziet door keeper Patrick van der Reest waarna de afvallende bal laag kan worden voorgetrokken en er bij de 2e paal een overtreding nodig is om een DVC-speler van scoren te houden. Mike van Es schiet de toegekende penalty onberispelijk binnen en brengt de stand op 1-4. Met nog een kwartier te spelen voorkomt goed keeperswerk van Patrick van der Reest een tweede Delftse treffer door eerst een gevaarlijk schot van 20 meter te keren van Luuk Stoof en vrijwel aansluitend een kopbal van diezelfde Luuk Stoof van dichtbij met een reflex over te tikken. De aansluitende hoekschop lijkt te kunnen worden weggewerkt maar scheidsrechter Al-Sharabi wijst opnieuw naar de penaltystip vanwege een overtreding van de Boys. Mike van Es zet zich opnieuw achter de bal en dit keer krijgt keeper Patrick van der Reest de hand er nog tegen maar dit is niet genoeg om een treffer te voorkomen. DVC speelt in het slot va banque maar geeft hierbij erg veel ruimte weg waardoor Hazerswoudse Boys enkele grote kansen via de counter krijgt. Zo verschijnen zowel Ryan Graafland als Milan van Vliet na een vlotte een-twee met Sam Timmermans alleen voor keeper Danny Wevers maar beide weten niet te scoren. De laatste grote kans is voor Lou Patzig die zijn geplaatste schot vanaf 16 meter op de paal ziet belanden waarna niet veel later scheidsrechter Al-Sharabi het eindsignaal geeft.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 6 april uit bij RVV Overschie (15:00 uur).