Hazerswoudse Boys wint na een goede tweede helft verdiend van sv Wassenaar.

svWassenaar 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

4 april 2015 14:30

Strijd, J.A.

Hazerswoudse Boys blijft op koers voor de titel. Zaterdagmiddag werd er gewonnen van laagvlieger Wassenaar. Na een matig en gelijkwaardig eerste bedrijf en een tweede helft waarin de Boys veel sterker was, stond er een uitslag op het scorebord  welke de verhoudingen prima weergaf.

Nadat scheidsrechter Strijd de wedstrijd om even over half drie in gang had geholpen, gebeurde in het eerste kwartier nagenoeg niets. Uit niets kon worden opgemaakt dat het hier een wedstrijd betrof tussen een titelkandidaat en een laagvlieger. Er waren wel twee kleine kansjes voor de Boys. Eerst was er een voorzet van links waar Wesley vd Voort net niet bij kon, een paar minuten later kwam er een voorzet van diezelfde kant waarbij Ruben Windhorst werd bereikt maar zijn inzet ging net naast. Wassenaar liet zich ook niet onbetuigd. Want de Kerkehoutbewoners waren twee keer heel gevaarlijk uit een vrije trap. De eerste schampte de bovenkant van de lat. Bij de tweede vrije trap moest keeper Joren van Dijk zich tot het uiterste strekken om de bal met zijn vingertoppen op de kruising te duwen. Halverwege de eerste helft kreeg de Boys nog een aardige kans; na een mooie solo van Rens Louwers stuitte hij op de uitstekende Wassenaarse keeper. Even na het half uur was het toch raak, want na een prima voorzet van de rechterkant van Nick Moerland kopte Wesley vd Voort prachtig diagonaal raak (1-0). Vlak voor rust kon Wesley vd Voort de voorsprong verdubbelen. Want na een steekbal van Robin de Ruiter kwam de rechtshalf alleen voor de keeper maar achter zijn wilde inzet zat geen idee en kwam op de vuisten van de doelman van Wassenaar. Na de rust was het alleen nog de Boys dat aanviel. Zo ontfutselde Ruben Windhorst de bal van de linksback van sv Wassenaar en kon zo alleen op het doel af gaan maar in het één tegen één duel met de keeper kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Een paar tellen later kwam een prima voorzet van Rens Louwers terecht bij Patrick Wassing. Zijn kiezelharde schot ging via een verdediger over de achterlijn. Ook Ruben Windhorst kreeg nog een grote kans maar na een mooie actie en goede voorzet van Justin Meijer maaide de spits over de bal heen. Het doelpunt hing in de lucht en een paar minuten later was het dan ook raak; Nick Moerland gaf een splijtende pass op Ruben Windhorst. De Hazerswoudse spits legde prima terug op de inlopende Patrick Wassing. De talentvolle middenvelder haalde snoeihard uit en de bal vloog onhoudbaar tegen de touwen (2-0). Ook daarna kreeg de Boys nog genoeg kansen; zo kreeg de prima ingevallen Vito Martens een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd prima gestopt door de doelman. Ook een schot van dichtbij keerde de Wassenaarse keeper met een knappe reflex. Zo eindigde het duel in een 2-0 overwinning voor de Boys; een stand welke de verhoudingen op het veld goed weergaf.

Tweede Paasdag speelt Hazerswoudse Boys om 17.00 uur thuis tegen Boshuizen en aanstaande zaterdag speelt Hazerswoudse Boys thuis tegen Wilhelmus. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Robin de Ruiter; Wesley vd Voort; Jeffrey Kastelein; Patrick Wassing; Ivo van Aalst (Justin Meijer); Rens Louwers (Koen Plaisier); Ruben Windhorst (Vito Martens)