HAZERSWOUDSE BOYS START HET SEIZOEN MET EEN OVERWINNING

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

6 september 2014 14:30

Geschreven door M. van Soest
zaterdag 06 september 2014

In een pover duel heeft Hazerswoudse Boys gewonnen van Leidsche Boys. Pas na rust wisten de Boys uit Hazerswoude het verschil te maken met de opponent uit Leiden. Via doelpunten van Leo de Ruiter en Patrick Wassing eindigde het duel in een 0-2 zege voor Hazerswoudse Boys.

Eén minuut voor half drie zet scheidsrechter Van der Weide met een fluitsignaal de competitie in gang voor Hazerswoudse Boys en Leidsche Boys in de 4e klasse A. Hazerswoudse Boys mist t.o.v. het vorige seizoen slechts spits Jordi van Wetten waar Leidsche Boys met een vrijwel volledig nieuw team aantreedt door het overstappen van het complete elftal van vorig jaar naar Lugdunum. In deze openingswedstrijd van het seizoen missen de Boys naast Jordi ook Justin Meijer en Nick Moerland.
De 1e helft verloopt zeer rommelig en er valt dan ook weinig te genieten voor de supporters. Beide teams hanteren snel de lange bal maar slagen er slechts af en toe in om hun spitsen te bereiken. Pas na ruim 20 minuten is de eerste kans te zien en deze is voor Hazerswoudse Boys wanneer Stan van Meurs na een goede actie de bal teruglegt voor de voeten van Patrick Wassing. Patrick neemt de bal in de zestien vol op de pantoffel maar ziet zijn schot via het lichaam van een Leidse verdediger net naast het doel verdwijnen. Na deze kans weten de Boys een korte periode wat druk op de Leidse achterhoede te zetten maar een goede eindpass blijft uit. Vijf minuten voor rust krijgt spits Pim Schoonwater bij toeval de grootste kans van de 1e helft wanneer een verdediger van Leidsche Boys een stuiterende bal compleet verkeerd beoordeelt en er onderdoor loopt en de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Pim valt. Pim lijkt te schrikken van de kans en schiet gehaast op doel maar produceert een enorme afzwaaier. Een minuut na deze kans weet Patrick Wassing de bal wel op doel te krijgen uit een voorzet van Rens Louwers maar zijn inzet kan worden gekeerd door keeper Oudenaarden van Leidsche Boys en zo blijft de 0-0 op het scorebord staan tot de rust.

Na rust probeert Hazerswoudse Boys wat meer te combineren via het middenveld en dit levert wat meer gevaar op voor het Leidse doel. Het is opnieuw Patrick Wassing die het eerste gevaarlijke schot lost vanaf 30 meter afstand maar zijn kogel gaat rakelings over. Na 10 minuten spelen in de 2e helft komt Hazerswoudse Boys op 0-1 wanneer Stan van Meurs een uitstekende loopactie laat volgen door een goede voorzet op de inlopende Leo de Ruiter die de bal eenvoudig van dichtbij binnentikt. Leidsche Boys produceert 5 minuten later haar eerste schot op doel wanneer aanvoerder Kay Oudenaarden zich vrij mag draaien in het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys maar zijn schot strand op keeper Joren van Dijk en de daaropvolgende rebound weet Kay niet tussen de palen te krijgen. Daarna nemen de Boys het heft weer in handen en zij maken gebruik van de steeds groter worden ruimtes op het veld om de tegenstander onder druk te zetten. Het duurt echter tot de 37e minuut voor de bevrijdende 0-2 op het scorebord komt te staan. De bevrijdende treffer wordt gescoord door Patrick Wassing die de bal uit een voorzet van Leo de Ruiter in een leeg doel kan schuiven. De Leidse grensrechter vlagt nog voor buitenspel maar dit wordt terecht weggewuifd door de goed leidende scheidsrechter. In de laatste 5 minuten krijgt invaller Ruben Windhorst een uitgelezen kans op de 0-3 maar hij schuift de bal na een perfecte voorzet van Leo de Ruiter naast de verkeerde kant van de paal. De laatste noemenswaardige actie van de wedstrijd is voor invaller Ali Bouda van Leidsche Boys die de bal panklaar op het hoofd krijgt voorgeschoteld door een ploegmaat maar hij weet vanaf 2 meter afstand van het doel de bal niet tegen het net te krijgen zodat de eindstand 0-2 in het voordeel van Hazerswoudse Boys blijft.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Lugdunum.