3 - 2

Lugdunum 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

13 september 2014 14:30

Op een redelijk gevuld sportpark en in aangenaam nazomerweer hebben Hazerswoudse Boys en Lugdunum er een leuke, sportieve voetbalmiddag van gemaakt. In een gelijk opgaande wedstrijd trok Hazerswoudse Boys uiteindelijk aan het langste eind en won met 3-2.

Na de slechte wedstrijd van vorige week was de Boys er veel aangelegen om voor eigen publiek iets recht te zetten. De woorden van trainer Manfred van de Bosch (tegenstander onder druk zetten) misten hun uitwerking niet want na een wat rustig begin liet de Boys in de rest van de wedstrijd zien dat Lugdunum hier geen fijne middag zou krijgen. De eerste kans was desalniettemin voor de Leidse bezoekers want na een prima voorzet vanaf de linkerkant belandde de bal bij de tweede paal. Daar stond een aanvaller van Lugdunum om de bal binnen te werken maar hij leek te schrikken van de kans en werkte de bal naast. Een paar tellen later speelde de rechtsback van Lugdunum te kort op zijn keeper. Leo de Ruiter kwam er met zijn snelheid tussen en legde de bal op Patrick Wassing, de Hazerswoudse middenvelder kwam niet helemaal lekker uit met zijn passen en schoot zwaar gehinderd naast. Een paar tellen later brak Rens Louwers door over de linkerkant. Zijn voorzet was net te scherp en zodoende kwam Leo de Ruiter net een teenlengte tekort om de Boys op voorsprong te zetten.

Na 20 minuten viel de goal aan de andere kant; na een soepele combinatie op het middenveld van Lugdunum werd er op links een man vrijgespeeld, diens voorzet werd onderweg dusdanig van richting veranderd dat aanvoerder Jeffrey Kastelein onder de bal doorging. De bal viel zo voor de opeens vrijstaande middenvelder Paulina van Lugdunum. Zijn aanname was knap, zijn lichaamsschijnbeweging mooi en het binnen schuiven van de bal simpel (0-1). De Boys was niet uit het veld geslagen en onder aanvoering van de sterk spelende Hessel de Gelder werd er gevochten voor een goed resultaat. Patrick Wassing had de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn van dichtbij ingeschoten bal werd knap gered door de verder niet zo betrouwbaar ogende Leidse keeper. Even later was daar toch de Hazerswoudse gelijkmaker. Een voorzet van Leo de Ruiter werd weggekopt door één van de verdedigers van Lugdunum. De bal kwam terecht bij Stan van Meurs. De linksback controleerde deze op de borst en haalde in één keer uit. De bal verdween schitterend achter de verbouwereerde Leidse keeper (1-1). Nadat Leo de Ruiter nog een goede kopkans onbenut had gelaten was het opeens Lugdunum wat op voorsprong kwam. Na een half hoge corner vanaf rechts was er een kolderiek ogend misverstand tussen Stan van Meurs, Ivo van Aalst, Roy van Leeuwen en keeper Joren van Dijk. Iedereen keek na elkaar en via de knie van Roy van Leeuwen verdween de bal in het eigen doel (1-2). Bijna was de ruststand 1-3 geweest maar na een mooie aanval over veel schijven schoof de spits de bal net naast. Na rust opende de Boys sterk, er werd fel gejaagd op de achterste linie van Lugdunum en zodoende nam men het heft in handen. Jeffrey Kastelein was dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot van 25 meter kwam keihard op de kruising. Joren van Dijk hield zijn ploeg daarna met een knappe redding na een soepel lopende Leidse counter in de wedstrijd.

Na 55 minuten was daar de verdiende gelijkmaker. De altijd hardwerkende Leo de Ruiter veroverde de bal en legde deze breed op Robin de Ruiter. Zijn mooie voorzet werd knap tegendraads ingekopt door de sterk ingevallen Ruben Windhorst, een schitterende goal (2-2). Vlak daarna kwam de Boys bijna op voorsprong want na een goede voorzet van Leo de Ruiter vanaf links kon Rens Louwers van dichtbij binnen schieten maar helaas ging de bal over het Leidse doel. Lugdunum kwam in de slotfase weer beter in hun spel en drukte in de laatste 10 minuten de Boys terug op hun eigen helft. Maar net toen iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel (een uitslag waar iedereen zich wel in kon vinden) kreeg de Boys op 20 meter een vrije trap. Jeffrey Kastelein ging achter de bal staan. Zijn trap was niet heel hard maar wel loepzuiver. De Leidse keeper reageerde te traag en de bal verdween laag in de lange hoek(3-2). In de laatste paar minuten gebeurde niet veel meer en even voor half vijf floot de goed fluitende scheidsrechter af. De Hazerswoudse Boys pakte zo drie punten in een leuk duel met een sportieve tegenstander.

Opstelling: Joren van Dijk, Stan van Meurs, Ivo van Aalst, Roy van Leeuwen, Robin de Ruiter, Hessel de Gelder, Jeffrey Kastelein, Patrick Wassing, Rens Louwers, Leo de Ruiter, Pim Schoonwater (Ruben Windhorst)