3 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

5 september 2015 14:30

Groot, R.D. de

In het eerste optreden in de 3e klasse heeft Hazerswoudse het onderspit gedolven tegen DWO. Een uur lang hielden beide teams elkaar nog in evenwicht maar daarna besliste het vorig jaar in de 2e klasse uitkomende DWO in een paar minuten het duel door 2x te scoren. De einduitslag was uiteindelijk 3-1 voor DWO.

Op het schitterende hoofdveld van DWO in het Westerpark in Zoetermeer fluit scheidsrechter De Groot om 14.30 uur de 1e competitiewedstrijd van seizoen 2015-2016 in gang om hem 2 seconden later weer af te fluiten vanwege het in zijn ogen niet reglementair nemen van de aftrap door Hazerswoudse Boys. Later zou blijken dat dit niet zijn enige discutabele beslissing van de middag zou zijn.
Nadat de 2e poging tot aftrappen is goedgekeurd neemt DWO vrij snel het initiatief en probeert de verdediging van Hazerswoudse Boys onder druk te zetten. Dit levert na 5 minuten een vrije schietkans op voor middenvelder Dane van der Burg maar zijn schot levert niet al te veel problemen op voor keeper Joren van Dijk. Na 10 minuten spelen volgt de eerste doelpoging van Hazerswoudse Boys na een mooie aanval maar het schuivertje van Pim Schoonwater kan eenvoudig worden gepakt door keeper Milan Klein van DWO. Een paar minuten later moet diezelfde Milan Klein wel aan de bak wanneer Pim Schoonwater met een mooie crosspass opent op Justin Meijer die zijn directe tegenstander uitkapt en met rechts de bal via de keeper over het doel ziet verdwijnen. In het restant van de 1e helft weten beide ploegen nog slechts 1 kans te creëren. Jeffrey Kastelein krijgt de bal teruggelegd op 20 meter van het doel maar zijn schot verdwijnt recht in de handen van de keeper. Aan de andere kant van het veld krijgt opnieuw Dane van den Berg een schietkans wanneer hij een zelf gegeven pass weer oppikt aan de zijkant van het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys maar zijn aansluitende schot verdwijnt naast het doel.
Na rust is DWO direct dicht bij een treffer wanneer uit een corner de bal in het zestienmetergebied belandt bij spits Jeroen Farber die uit de draai van dichtbij naast schiet. Een paar minuten later ontsnapt Leo de Ruiter aan de rechterkant aan zijn directe tegenstander en legt de bal op rand zestienmeter terug op de inkomende Ruben Windhorst die volledig over de bal heen trapt waardoor de kans verloren gaat. DWO neemt de bal over en deze wordt direct diep gegeven waarop keeper Joren van Dijk besluit zijn doelgebied te verlaten om de bal ver buiten de eigen zestien weg te koppen. De bal belandt in de voeten van Kevin Mbemba die zich vrij draait en met een lob Joren probeert te verschalken maar die is net op tijd terug om de bal nog tot corner te kunnen werken. DWO brengt daarna verse wissels en na een uur spelen geeft de in het veld gekomen Delano Plomp een scherpe voorzet op de al dan niet buitenspel staande Romano Seedorf die de bal van dichtbij binnentikt. Het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter wordt door scheidsrechter De Groot weggewuifd zodat DWO de leiding neemt. Nog geen 2 minuten later wordt de marge verdubbeld door opnieuw Romano Seedorf die dankbaar een te korte terugspeelbal van Roy van Leeuwen oppikt, keeper Joren van Dijk passeert en de bal in het doel schuift. De Boys krijgen direct daarna de kans om weer terug in de wedstrijd te komen wanneer Ruben Windhorst spits Leo de Ruiter alleen voor Milan Klein zet maar Leo weet de bal niet over de goed zijn doel verkleinende Zoetermeerse sluitpost te krijgen. Wanneer een kwartier voor tijd invaller Jahrizino Valentijn geen duimbreed in de weg wordt gelegd in zijn rush naar het Hazerswoudse doel en hij de bal kruislings achter Joren van Dijk binnenschiet is de wedstrijd gelopen. Hieraan verandert ook de mooie treffer van aanvoerder Jeffrey Kastelein vanuit een vrije trap net buiten de zestien 10 minuten voor tijd niets meer. Zo verliest Hazerswoudse Boys haar eerste wedstrijd in de 3e klasse met 3-1.