HAZERSWOUDSE BOYS WINT WEDSTRIJD OM KOPPOSITIE

Leiden 1

1 - 4

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

20 september 2014 14:30

Onder goede omstandigheden heeft de Boys de topper tegen vv Leiden winnend afgesloten. Na een gelijkopgaande eerste helft trok de Boys in de tweede helft de overwinning naar zich toe. Mede door twee rode kaarten aan Leidse kant werd het een ruime 1-4 overwinning.

Om half drie mocht de Boys voor het eerst aftrappen, dat ze dat één minuut later weer mocht doen, had het puur aan zichzelf te wijten. Leo de Ruiter leverde de bal na de aftrap direct in, de Leidse crosspass kon nog ternauwernood door Stan van Meurs over de zijlijn worden gewerkt maar de daaropvolgende inworp kon ongehinderd door de sterke Peter van de Tuin worden doorgekopt. De bal kwam op het lichaam van Hazerswoudse Boys-verdediger Robin de Ruiter. De Ruiter verwerkte de bal niet al te best en deze kon weer ingebracht worden. De voorzet kwam bij een geheel vrijstaande Leidse aanvaller en deze scoorde via het lichaam van keeper Joren van Dijk en de binnenkant van de paal (1-0). Na deze slechte start ontspon er een gelijkwaardige wedstrijd waarbij duidelijk was dat vv Leiden over een prima aanval beschikte maar dat het verdedigende gedeelte van het team uiterst matig was. Jeffrey Kastelein liet zien dat zijn winnende vrije trap van vorige week geen toeval was, want zijn twee vrije trappen van ruim twintig meter waren heel gevaarlijk waarvan de eerste zelfs op de lat uiteenspatte. Ook Leo de Ruiter was een keer gevaarlijk maar zijn inzet, na een steekbal van Rens Louwers, kwam op het lichaam van keeper Sven Vinkeles. De Boys probeerde te voetballen maar voerde dat achterin soms te ver door en bracht Joren van Dijk soms in de problemen met moeilijke terugspeelballen. Leiden verprutste zo een kans toen de Boys in zo een situatie de bal verspeelde. Net toen iedereen zich verzoende met een 1-0 ruststand gebeurde er van alles. Want na een goede steekbal van Ruben Windhorst kwam Leo de Ruiter alleen voor de keeper. Één van de Leidse verdedigers trok de Hazerswoudse aanvaller naar de grond. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen en de verdediger zijn tweede gele en dus rode kaart te tonen. Leo de Ruiter ging zelf achter de bal staan en schoot deze naast maar vanwege te snel inlopen van de Leidse verdedigers mocht de strafschop worden overgenomen; deze meevaller liet de Boys zich niet ontnemen. Deze keer ging aanvoerder Jeffrey Kastelein achter de bal staan, zijn inzet ging via de handen van de keeper in de bovenhoek (1-1). De Leidse trainer nam een merkwaardige beslissing om één minuut voor rust nog te wisselen (in verband met de rode kaart) en van die verwarring maakte de Boys gebruik, want na goed inspelen van Stan van Meurs en een perfecte actie van Leo de Ruiter kon Ruben Windhorst binnentikken (1-2).

Na de rust was de Boys de bovenliggende partij maar moest wel alert blijven op de geslepen Leidse aanvallers. Tien minuten na rust leek de wedstrijd beslist. Na een strakke voorzet van Robin de Ruiter nam Ruben Windhorst de bal knap aan en alleen voor de keeper rondde hij resoluut af (1-3). De spelers van vv Leiden konden het met een man minder niet meer belopen en de wedstrijd zat voor de Hazerswoudse Boys in de knip. De overwinning werd helemaal een zekerheid nadat een Leidse middenvelder twee keer geel kreeg in één minuut tijd en ook hij vroegtijdig moest gaan douchen (zijn tweede gele kaart leek wat zwaar gestraft). Met twee man meer kreeg de Boys nog wat mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar alleen Justin Meijer deed dat; na een voorzet van Stan van Meurs rondde hij hard en overtuigend diagonaal af (1-4). Ook vv Leiden kreeg met negen man nog een paar kansjes maar de wedstrijd was uiteraard gelopen. Na negentig minuten vond de scheidsrechter het ook niet nodig om veel tijd bij te trekken. De Boys won voor de derde keer op rij tegen een Leidse tegenstander en staat nu alleen aan kop in de vierde klasse A met een honderd procent score uit de eerste drie wedstrijden.

Volgende week speelt de Hazerswoudse Boys thuis tegen LVV Football Factory.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk, Robin de Ruiter (Ruud Plaisier), Ivo van Aalst, Roy van Leeuwen, Stan van Meurs, Pim Schoonwater (Justin Meyer), Jeffrey Kastelein, Patrick Wassing, Rens Louwers, Leo de Ruiter, Ruben Windhorst