26 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Lingen (Gouda), A.

Onbekend

In de derby tegen BSC ’68 bleef Hazerswoudse Boys na afloop met lege handen staan en namen de gasten de 3 punten mee naar Benthuizen. Het duel werd onder prima omstandigheden gespeeld en er werd altijd respectvol en vol passie om de bal gestreden,  onder de prima leiding van scheidsrechter Lingen uit Gouda. De  Boys keken na de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan, maar kwamen kort na rust via een aansluitingstreffer weer in de wedstrijd. Meer zat er helaas niet en moest het team van trainer Manfred van den Bosch het uiteindelijk afleggen tegen een effectiever spelend BSC ´68.

Het begin was van de teams afwachtend en pas in de 7e minuut kregen de Boys voor het eerst een mogelijkheid toen Ruud Plaisier een lange bal gaf op Leo de Ruiter, maar zijn kopbal was een gemakkelijke prooi voor doelman Erik Meijer. Kort hierna kreeg BSC ´68 een dot van een kans, toen Jelle Verhoef een voorzet gaf en van dichtbij Falco Henzen zijn schot over zag gaan. In de11e minuut viel de openingstreffer, na een uittrap van doelman Erik Meijer kwam de bal na een kopduel voor de voeten van Lennart van den Berg en hij liet Joren van Dijk kansloos met en schot in de korte hoek en brengt daarmee zijn team op een 0-1 voorsprong. In de 19e minuut lijken de Boys de stand gelijk te trekken, maar een inzet van Leo de Ruiter wordt door een verdediger van de lijn gehaald. De uiterst behendige Lody Dijkhuizen denkt kort hierna een penalty te verkrijgen na een duel met Rens Louwers, maar de scheidsrechter wuift dit weg. In de 24e minuut stelt  de verder onzichtbare Jelle Verhoef doelman Joren van Dijk op de proef en ziet zijn inzet op de vuisten van de keeper uiteen spatten. In de 29e minuut krijgen de Boys een uitgelezen kans als Rens Louwers met een voorzet Ruben Windhorst bij de tweede paal aanspeelt, maar de nog naar zijn vorm zoekende aanvaller schiet naast het doel  van BSC ´68. In de 37e minuut schiet Lody Duikhuizen een vrije trap vlak over het doel. Vlak voor de rust komt BSC ’68 op fortuinlijke wijze op 0-2 voorsprong  als spits Martijn Poort via de voet van Nick Moerland doelman Joren van Dijk kansloos laat. Een domper van jewelste zo kort voor de rust, waarmee de wedstrijd lijkt te zijn beslist.

Maar kort narust komen de Boys al snel op 1-2 als Leo de Ruiter op aangeven van Ruben Windhorst de bal hoog in de touwen schiet achter de geslagen doelman Erik Meijer. In de 59e minuut wordt Ruben Windhorst gewisseld voor Vito Martens. In de 63e minuut schiet Jelle Verhoef een vrije trap in de handen van Joren van Dijk. BSC ’68 wisselde hierna spits Martijn Poort voor Wouter van Klink. Ook de Boys wisselde verdediger Ruud Plaisier in voor aanvaller Pim Schoonwater.  In de 80e minuut zette Rens Louwers met een steekbal  Vito Martens in kansrijke positie, maar zijn schot ging over waar een pass op Leo de Ruiter een betere optie was  geweest. BSC ’68 wisselde Lennart van den Berg voor Remco Bor. In de 84e minuut kreeg middenvelder Falco Henzen zijn tweede gele kaart en moest met rood het veld verlaten. Hierna probeerde de Boys nog wel de overtal situatie om te zetten, maar kwam stootkracht te kort om de geroutineerde ploeg van trainer Kennith Soechit in de problemen te brengen. Na ruim 5 minuten extra speeltijd floot de solide leidende scheidsrechter Lingen voor het einde van de wedstrijd en won BSC ’68 de eerste derby van dit seizoen in de 3e klasse A.

De Boys spelen hun eerst volgende wedstrijd aanstaande dinsdagavond om 20.15 uur uit bij DoCoS in Leiden, wedstrijd is verplaatst in verband met de 3 oktober festiviteiten en BSC ’68 krijgt zaterdag Rohda ’76 uit Bodegraven op bezoek.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk, Ruud Plaisier (Pim Schoonwater), Nick Moerland, Roy van Leeuwen, Stan van Meurs, Ivo van  Aalst, Justin Meijer, Rens Louwers, Jeffrey Kastelein, Leo de Ruiter en Ruben Windhorst (Vito Martens).

Opstelling BSC ’68: Erik Meijer, Mitchel van der Linden, Marcel van den Heuvel, Patrick de Jong, Thijs de Ruiter, Branko Sandifort, Falco Henzen, Lody Dijkhuizen, Martijn Poort (Wouter van Klink), Jelle Verhoef en Lennart van den Berg ( Remco Bor).