Hazerswoudse Boys pakt eerste overwinning sinds terugkeer in de derde klasse

10 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Schuitemaker, W.L.

Onbekend

Ondanks dat het een wedstrijd in oktober betrof, werd toch al het woord degradatiekraker door menigeen in de mond genomen. Misschien overdreven maar de verliezer van de wedstrijd Hazerswoudse Boys tegen Oegstgeest zou wel stijf onderaan komen te staan. Na een spannende wedstrijd trok Hazerswoudse Boys aan het langste eind en gaf zo de rode lantaarn door aan Oegstgeest (2-1)

Dat Hazerswoudse Boys de drie punten in huis zou houden, daar zag het het eerste kwartier absoluut niet naar uit. Oegstgeest begon heel sterk aan de wedstrijd. Zo waren er binnen het kwartier al een goede schietkans en een afgekeurde goal van voor Oegstgeest. Een paar minuten later was het toch raak. In eerste instantie haalde heel Hazerswoude nog opgelucht adem toen een kiezelhard schot op de lat eindigde boven keeper Joren van Dijk. Maar de bal was nog niet weg. Want hij kwam terecht bij de behendige Joep Zenden van Oegstgeest. Deze stijlvolle linkerspits had een fijne voorzet in huis waar Rens Louwers onderdoor ging. De bal werd door middenvelder Roy Elkerbout in één keer op de slof genomen en ging via de grond en de hak van Rens Louwers in de korte hoek. Een verdiende voorsprong voor Oegstgeest (0-1).
Het elftal van trainer Manfred van der Bosch leek na deze tegenslag opeens wakker te schrikken. Want nu werden de persoonlijke duels wel gewonnen en Oegstgeest werd steeds verder teruggedrongen. Dit resulteerde in een verdiende gelijkmaker. Uit een corner van Jeffrey Kastelein kopte Justin Meijer knap raak (1-1). Vlak voor rust had Jeffrey Kastelein zelfs nog Hazerswoudse Boys op voorsprong kunnen schieten maar zijn inzet van zestien meter ging voorlangs.
Na de rust schoot Hazerswoudse Boys uit de startblokken want binnen een paar minuten stond de Boys op voorsprong. Eerst werd een inzet van Leo de Ruiter nog gepareerd door de lange doelman van Oegstgeest, een paar tellen later was deze zelfde doelman kansloos op een inzet van dichtbij van Ruben Windhorst (2-1). De Boys bleef de druk op Oegstgeest houden en er kwamen kansen: zo kreeg Pim Schoonwater een schietkans na een individuele actie, Justin Meijer een kopkans uit een corner en mocht invaller Menno Nieuwhof alleen op de keeper af na een mooie actie en steekpass van Roy van Leeuwen. Maar alle drie de kansen waren niet aan de spelers van Hazerswoudse Boys besteed. Aan de andere kant hield keeper Joren van Dijk Hazerswoudse Boys overeind met een prima redding met de voet op een inzet van dichtbij van Joep Zenden. Het Hazerswoudse deel van het goedgevulde sportpark snakte naar het einde. En toen de prima leidende scheidsrechter Schuitemaker om even voor half vijf voor het einde floot, was daar dan het zoet van de eerste overwinning.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 15:00 uur uit bij NSV in Noorden