0 - 4

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

17 oktober 2015 15:00

Born, J.P. van der

Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen NSV'46 met 4-0 gewonnen. In een gelijk opgaande 1e helft had Hazerswoudse Boys een aantal goede kansen maar wist er slechts 1 van te verzilveren. Na rust zette NSV nog wel aan maar in het vervolg was Het Hazerswoudse Boys dat de wedstrijd bepaalde en uitliep naar een overtuigende 0-4 eindstand.

Op sportpark de Koet in Noorden start Hazerswoudse Boys in de wedstrijd tegen het voor hun onbekende NSV'46 voor het eerst dit seizoen met dezelfde 11 namen als de week ervoor. Het eerste half uur van de wedstrijd zijn de teams aan elkaar gewaagd en krijgen beide ploegen enkele kansen. De eerste kans is na 3 minuten spelen voor NSV uit een corner maar de bal wordt bij de 2e paal in geheel vrijstaande positie slecht ingekopt. Hazerswoudse Boys krijgt enkele minuten later via Leo de Ruiter een schietkans dicht bij het doel van NSV maar onder druk van zijn directe verdediger gaat zijn schot naast. Na ruim 20 minuten spelen probeert Justin Meijer het vanaf rand zestienmetergebied waarbij hij de bal half raakt waarna de afgeslagen bal voor de voeten belandt van Rens Louwers. Rens draait naar zijn sterke linkerbeen en schiet de bal daarna ruim naast. Na exact een half uur spelen wordt Leo de Ruiter 2x alleen voor de keeper gezet door een medespeler maar beide keren heeft Leo zijn vizier niet scherp afgesteld en schiet de bal 2x naast. Vijf minuten later is Leo eindelijk wel succesvol wanneer hij alert reageert op een te slappe inzet van Ruben Windhorst bij de 2e paal en hij de bal van dichtbij binnen kan tikken en hiermee de Boys verdiend op voorsprong brengt. Met deze 0-1 stand wordt halverwege de kleedkamer opgezocht.

Na rust gaat NSV direct op zoek naar de gelijkmaker en dwingt de Boys achteruit. Na 2 minuten spelen in de 2e helft draait de sterke en balvaste spits Robin van Koert zich vrij in het Hazerswoudse strafschopgebied maar zijn diagonale schot verdwijnt voorlangs over de achterlijn. Enkele minuten later heeft invaller Sjoerd Tuithof een goede actie in huis en komt tot op 10 meter van het doel van de Boys waarna hij de bal onbesuisd naast schiet. Hazerswoudse Boys komt langzamerhand weer onder de druk uit en na 10 minuten spelen in de 2e helft is Justin Meijer het eindstation van een mooie aanval waar Pim Schoonwater de bal op een presenteerblaadje aanbiedt aan Justin die met een bekeken schot keeper Daniël Wiegmans kansloos laat. Direct na de goal gaat NSV opnieuw op zoek naar een treffer maar dichterbij dan een vrije trap vanaf 20 meter die door Joren van Dijk eenvoudig over de lat kan worden gewerkt en een wild schot vanaf 16 meter komt NSV niet. Hazerswoudse Boys dicteert de wedstrijd en wacht op een kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Het wordt daarbij een handje geholpen door de laatste man van NSV die de bal in de voeten van Ruben Windhorst schuift die daarop rechtstreeks richting het doel van NSV kan en de bal al glijdend langs keeper Daniël Wiegmans tikt. In de laatste minuut wordt het ook nog 0-4 wanneer de sterk spelende Stan van Meurs de bal ontvangt uit een voorzet van Rens Louwers en uiterst kalm de bal achter de opnieuw geslagen doelman van NSV schiet. Door deze overwinning stijgt Hazerswoudse Boys naar plaats 10 op de ranglijst.

Interviews
Studio Alphen heeft na de overwinning trainer Manfred van den Bosch en keeper Joren van Dijk geinterviewd. Kijk en luister via onderstaande links wat zij van de wedstrijd vonden.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur een bekerwedstrijd in Hellevoetsluis tegen FC Vlotbrug.