Kagia 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

31 oktober 2015 14:30

Gommans, T.

Onder vrijwel ideale omstandigheden traden Hazerswoudse Boys en Kagia uit Lisserbroek afgelopen zaterdag tegen elkaar aan. Na een wedstrijd die lang tijd gelijk opging trokken de bezoekers nadat zij in de 55e minuten met 10 man kwamen te staan na een rode kaart en de Boys verzuimde om van de overall positie gebruik te maken. De Boys geven meer ruimte weg en het technisch begaafde Kagia maakte hier dankbaar gebruik van en in de 70e minuut werd via een counter de 0-1 gescoord. Het werd zelfs nog nijpender voor de Boys doordat Koen Plaisier van het veld werd gestuurd, nadat hij op onreglementair wijze een speler het doorgaan tot het doel belette. Beide teams moesten toen met 10 tegen 10 verder spelen. De Boys gooide er nog wel een slotoffensief uit, maar verder dan een aantal scrimmages voor het doel van de bezoekers kwamen zij niet en verloren dus onnodig met 0-1 van Kagia

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het onverwachts overlijden van de oud Hazerswoudse Boys trainer Kors van Bemmel. Deze prominente Boskoper trainde de Boys een aantal seizoenen in de jaren 80 met als hoogte punt het kampioenschap van Nederland voor afdelingsteams in 1988.

In de eerste helft van de wedstrijd deden zich voor beide doelen nauwelijks kansen voor en zodoende werd de eerste helft afgesloten met een 0-0 ruststand.

In de 55e minuut kreeg aanvaller Dirk-Jan Ligtenberg een rode kaart van scheidsrechter Gommans voorgeschoteld, nadat hij een onbedoelde maar onbesuisde tackel inzette op Pim Schoonwater. Kort hierna kwamen de Boys goed weg toen aanvaller Mark Zonneveld van dichtbij doelman Joren van Dijk niet wist te passeren. In de 70e minuut is het dan toch raak voor Kagia, nadat de Boys een aanval via Rick Timmermans zien stranden werd in de counter de behendig spits Mark Zonneveld in stelling gebracht en hij laat Joren van Dijk kansloos en tekent de 0-1 aan met een beheerste inzet. De Boys proberen zich te herpakken, maar in de 85e minuut wordt Koen Plaisier bestraft met een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler onreglementair de doorgang naar het doel toe belette. Hierdoor ontstond nog meer ruimte op het veld en Kagia ging daar duidelijk beter mee om. In de slotfase gooide de Boys alle schroom van zich af en probeerde de zeker niet onverdiende gelijkmaker te scoren. De beste kans hierop kreeg Rens Louwers , maar zijn inzet werd goed verwerkt door doelman Melle Luinstra. Hierna speelde zich nog een aantal hachelijks situaties af in het zestienmetergebied van Kagia en claimde de Boys een penalty voor een handsbal van een van de verdedigers van Kagia. De verder goed leidende scheidsrechter Gommans uit Gouda beoordeelde dit anders en beëindigde in de 93e minuut de wedstrijd en kon de jeugdige ploeg uit Lisserbroek de 3 punten mee naar huis nemen.

Volgende week speelt de Boys uit bij Lugdunum in Leiden, een wedstrijd tegen onze opponent van het vorige seizoen waar wij het kampioenschap van af snoepte. Dus de Boys zullen zich er op in moeten stellen dat Lugdunum hierop revanche voor wil nemen. Voorwaar een goede waarschuwing waar onze trainer Manfred van den Bosch zijn manschappen voor zal wapenen.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk, Stan van Meurs (Vito Martens), Nick Moerland, Roy van Leeuwen, Koen Plaisier, Pim Schoonwater (Rick Timmermans), Justin Meijer, Rens Louwers, Jeffrey Kastelein, Leo de Ruiter en Ruben Windhorst.