3 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

7 november 2015 14:30

Maat, H.J.A. van der

Met een op vele plaatsen gewijzigd team en een aangepaste speelwijze heeft Hazerswoudse Boys geen aanspraak kunnen maken op punten tegen Lugdunum. In een matte wedstrijd was Lugdunum uiteindelijk met 0-3 te sterk.

In een voor het jaar aangename temperatuur treedt Hazerswoudse Boys aan met een behoorlijk gewijzigd team ten opzichte van de week ervoor. Door blessures en een schorsing is er plaats in de basis elf voor Romario van Tol en Bart Sol. Trainer Manfred van den Bosch laat zijn team starten in een meer verdedigende opstelling dan normaal en gokt op snelle uitvallen via de spitsen. Lugdunum start de wedstrijd agressief en krijgt binnen 5 minuten een grote kans op een treffer wanneer Sergio Edmund Vrede bij de 2e paal vrij opduikt maar hij weet de bal niet langs keeper Joren van Dijk te krijgen. Vijf minuten later komt de thuisploeg alsnog op 1-0 wanneer Ozan Isitir een voorzet op maat vrij koppend kan afronden. Het spel van Lugdunum wordt in reactie op de verdedigende speelwijze van de Boys na de voorsprong steeds trager en Lugdunum wordt in het restant van de eerste helft niet meer gevaarlijk. Hazerswoudse Boys komt juist iets beter in het spel en kan een aantal keer snel uitbreken maar omdat de eindpassing erg slordig is, blijven ook voor de Boys echte kansen uit. Toch is Hazerswoudse Boys vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker wanneer een als voorzet bedoelde bal van Ruben Windhorst op de verre paal belandt en daarna terug het veld in stuitert zodat de teams met 1-0 de kleedkamers opzoeken.
Ook na rust is het spelbeeld in de eerste 10 minuten identiek aan de laatste fase voor rust en er valt weinig te genieten voor de supporters. Na 10 minuten spelen geeft aanvoerder Jeffrey Kastelein onnodig een corner weg aan Lugdunum en dit blijkt de aanleiding tot de 2-0. Yamen Mizab neemt de corner en hij krult de bal in één keer in het doel achter de verslagen doelman Joren van Dijk. Een paar minuten later is Mizab opnieuw dicht bij een doelpunt maar zijn kopbal van dichtbij kan dit keer door Joren van Dijk worden gestopt. Hazerswoudse Boys probeert om meer vooruit te spelen en geeft hiermee ruimte aan Lugdunum voor de counter. Twintig minuten voor tijd levert zo'n snel uitgevoerde counter de beslissing op via invaller Jeremiah Matahelumual die zijn directe tegenstander eenvoudig uitspeelt en de bal tegendraads binnenschiet. Pas na een half uur spelen in de tweede helft krijgt Hazerswoudse Boys de eerste kans via de debuterende A-junior Joris van Zanten maar zijn goede kopbal kan door keeper Kevin Wassenaar net over de lat worden getild. Ook Justin Meijer krijgt nog een goede kopkans maar hij weet in vrijstaande positie de bal niet op doel te krijgen. Na 90 minuten fluit scheidsrechter van der Maat voor het laatst en houdt Lugdunum verdiend 3 punten over aan deze ontmoeting.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 thuis tegen Floreant.