14 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Hartog, J.P. den

Onbekend

Op een winderig sportpark in Hazerswoude heeft het elftal  van trainer Manfred vd Bosch nipt verloren van het Boskoopse Floreant. In een wedstrijd waarin beide ploegen aardig wat kansen kregen, vertrokken de gasten met de drie punten, waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.

Om klokslag half drie zette scheidsrechter den Hartog de derby tussen Hazerswoudse Boys en Floreant in gang. Deze derby was voor het laatst gespeeld in het seizoen 2010/2011. Ondanks het herfstachtige weer was er nog aardig wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Ook Floreant had een redelijk grote aanhang bij zich. Hoewel het in de beginfase van beide kanten een beetje aftasten was, was de eerste kans er voor de Boys. Binnen vijf minuten werd Leo de Ruiter vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot leek in de hoek te verdwijnen maar met een prima redding voorkwam keeper Stefan vd Meer een vroege Hazerswoudse voorsprong. Ook Floreant kreeg twee schietkansen maar tot tweemaal toe stond het vizier niet op scherp en kon keeper Joren van Dijk opgelucht adem halen. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg de Boys een aantal halve kansen. Zo kreeg Justin Meijer een kopkans uit een corner, Leo de Ruiter kreeg net zijn voet niet goed tegen de bal na een te korte terugspeelbal en het was opnieuw Justin Meijer die de bal tegen zich aan kreeg in het vijf metergebied na slecht wegstompen van de Boskoopse sluitpost. Maar alle drie deze mogelijkheden gingen verloren. Tussendoor moest Joren van Dijk zich strekken om een Boskoopse voorsprong te voorkomen na een prima vrije trap. Vlak voor rust was het toch Floreant dat op voorsprong kwam. De op randje buitenspel vertrokken rechtshalf van Floreant kreeg de bal precies op maat mee, zijn voorzet was perfect op de inlopende spits. Deze rondde resoluut af en liet keeper Joren van Dijk kansloos (0-1). Met deze stand op het bord werden ook de kleedkamers opgezocht. Vlak na rust werd de voorsprong verdubbeld. Want na een vrije trap van links werd er door de Boys-defensie niet goed opgelet; bij de tweede paal werd er een geheel vrijstaande tegenstander over het hoofd gezien. Deze kopte de perfecte voorzet moeiteloos tegendraads binnen (0-2). Hazerswoudse Boys leek aangeslagen want na deze tegenslag gebeurde er de eerste tien minuten niet veel. Plotseling was daar weer een kans: linkshalf Rens Louwers werd goed vrijgespeeld, zijn prima voorzet belandde tussen de keeper, een verdediger en de net ingevallen Vito Martens. De jonge Hazerswoudse aanvaller zette een prima blok en zodoende viel de bal voor de voeten van Justin Meijer. De middenvelder aarzelde niet en schoot resoluut de aansluitingstreffer binnen (1-2). Een paar minuten later eiste de verder goed leidende scheidsrechter een hoofdrol op, want nadat Pim Schoonwater de binnenkant van de paal had geraakt dreigde de bal achter te gaan maar deze werd door Hazerswoudse Boy duidelijk op de lijn binnen gehouden. De voorzet die volgde werd omgezet in een doelpunt maar inmiddels had arbiter Den Hartog afgefloten voor een achterbal. Dit terwijl de assistent-scheidsrechter door liet spelen en hij zelf op 18 meter afstand stond. Of deze situatie werkelijk een doelpunt op had geleverd is moeilijk te zeggen omdat op het moment van affluiten de Boskoopse verdedigers stopten en de Boys-aanvallers de bal nog binnen werkten. De Boys viel in het laatste kwartier aan maar Floreant was in de counter minstens zo gevaarlijk. Zo werd een voorzet van rechts van dichtbij over het Hazerswoudse doel geschoten en had Joren van Dijk een prima reactie op een van dichtbij ingeschoten bal. De Boys kreeg vlak voor tijd nog wel een hele grote kans want na een aanval via Nick Moerland, Roy van Leeuwen en Bart Sol kwam de bal terecht bij de ingevallen Duco Rens. Zijn inzet werd gepakt door de doelman, de rebound viel voor de voeten van Vito Martens, aan zijn inzet mankeerde niet veel maar de keeper Stefan vd Meer pakte ook deze bal op een schitterende wijze. Zo eindigde een gelijkwaardige wedstrijd in een nipte overwinning voor onze gasten uit Boskoop.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Koen Plaisier (Bart Sol); Justin Meijer; Jeffrey Kastelein; Pim Schoonwater (Duco Rens); Rens Louwers; Ruben Windhorst (Vito Martens); Leo de Ruiter