1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

28 november 2015 14:30

Hooijer, M.

In een niet al te hoogstaande wedstrijd waarin beide teams elk een helft de sterkere waren deelden Rohda '76 en Hazerswoudse Boys de punten. Hazerswoudse Boys kwam halverwege de 2e helft op voorsprong maar gaf deze niet veel later weer uit handen. De 1-1 eindstand voelde door het veldoverwicht in de 2e helft voor Hazerswoudse Boys aan als 2 verloren punten i.p.v. 1 gewonnen punt.

Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Hooijer de wedstrijd in gang tussen Rohda '76 en Hazerswoudse Boys. Beide teams staan met het zelfde aantal punten op de, met nog 2 andere teams, gedeelde laatste plaats op de ranglijst. Hazerswoudse Boys treedt aan zonder de geschorste aanvoerder Jeffrey Kastelein die wordt vervangen door Ivo van Aalst die net terugkomt van een blessure. Verder start Vito Martens voor het eerst in de basis vanwege de afwezigheid van de geblesseerde Pim Schoonwater.
In de beginfase is het Rohda dat de gasten onder druk probeert te zetten maar het eerste schot op doel na 10 minuten spelen is aan de andere kant van het veld na een snelle counter van Hazerswoudse Boys waar Vito Martens de Bodegraafse sluitpost op de proef stelt. Tien minuten later lijkt Hazerswoudse Boys opnieuw op weg naar een gevaarlijke counter maar Rohda weet de uitval af te slaan en in de aansluitende snelle tegenaanval komt Hazerswoudse Boys goed weg door de beslissing om een ingreep in het zestienmetergebied van Stan van Meurs op een geheel vrijstaande speler van Rohda niet te bestraffen met een strafschop. Na een half uur spelen mag Dick van Dam aanleggen voor een vrije trap op circa 30 meter van het doel en zijn lastige schot wordt door keeper Joren van Dijk verwerkt tot corner. Vlak voor rust is Joren van Dijk opnieuw paraat wanneer spits Mark Blanken alleen op de Hazerswoudse keeper afgaat maar omdat hij de bal te ver voor zich uitspeelt kan Joren de bal voor zijn voeten wegtrappen.

Na rust pakt Hazerswoudse Boys direct het initiatief en de Hazerswoudse spelers beginnen meer persoonlijke duels te winnen. Al in de 3e minuut na rust volgt een levensgrote kans wanneer uit een diepe bal zowel Leo de Ruiter als Vito Martens hun directe verdediger voorblijven en samen op het doel van Rohda af lopen. Door goed gebruik te maken van zijn lichaam biedt Vito Leo de kans om de keeper met wat geluk te omspelen maar hij schiet de bal op vijf meter voor het lege doel nonchalant in zodat verdediger Jeroen van de Zanden de bal nog naast kan werken en zo Rohda behoedt voor een achterstand. Hazerswoudse Boys voert de druk op Rohda steeds verder op, creëert kansen en een doelpunt kan niet lang uitblijven. Na een half uur spelen in de 2e helft valt de verwachte goal wanneer Justin Meijer in het strafschopgebied van Rohda de bal herovert en voorgeeft waarna Leo de Ruiter van dichtbij kan binnentikken. Heel lang kunnen de Boys niet genieten van de voorsprong want enkele minuten later staan beide teams weer op gelijke hoogte wanneer Mitchell van Waveren van dichtbij een scherpe voorzet achter doelman Joren van Dijk kopt. Hazerswoudse Boys probeert het initiatief weer te pakken en krijgt kansen via onder andere Rens Louwers en Leo de Ruiter. En ook Rohda ontsnapt in deze fase aan een penalty tegen wanneer Justin Meijer in het strafschopgebied onderuit gaat maar de prima leidende Hooijer besluit ook hiervoor niet naar de stip te wijzen. Vlak voor de officiële speeltijd is verstreken krijgt Vito Martens een ideale voorzet om de 1-2 te maken die op de tribune al werd geteld maar hij timet verkeerd en gaat onder de bal door. In de slotseconden lijkt Rohda er zelfs nog met de volle buit van door te gaan wanneer invaller Chris Nap de slap ingrijpende Nick Moerland de baas is in een duel en daarna alleen op het Hazerswoudse doel af loopt maar hij ziet zijn schot tot opluchting van de meegereisde Boys supporters rakelings langs de paal over de achterlijn verdwijnen. En dit heeft als resultaat dat beide ploegen er één punt bij krijgen en daarmee de laatste plaats verlaten.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur thuis de derby tegen Koudekerk.