Hazerswoudse Boys lijdt ruime nederlaag in de derby tegen Koudekerk

Koudekerk 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

5 december 2015 14:30

Boosten, R.

Na vier jaar afwezigheid stond de derby Hazerswoudse Boys – Koudekerk weer op het programma. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft bleek Koudekerk in het tweede bedrijf een maatje te groot.

Op een koud en winderig maar goed gevuld sportpark werd er om even over half drie afgetrapt. Koudekerk begon als koploper aan dit treffen, terwijl Hazerswoudse Boys middenin de gevarenzone zit. Dat grote verschil op de ranglijst was in de eerste helft niet echt te merken, mede doordat Hazerswoudse Boys de wind in de rug had, kon het elftal van de zieke trainer Manfred vd Bosch aardig onder de druk van Koudekerk uit blijven. Je kon wel zien dat vooral de mensen voorin bij Koudekerk slimmer en sterker waren dan de collega’s aan Hazerswoudse kant. Desondanks was de eerste kans voor Hazerswoudse Boys. Vito Martens had een prima solo in huis en hij passeerde twee verdedigers alsof ze er niet stonden. Pas op het laatste moment kon hem de voet dwars worden gezet. Koudekerk kreeg in de beginfase ook een klein kansje, want na een prima steekbal vanuit het middenveld kreeg de Koudekerkse spits de bal net niet lekker mee om vol uit te kunnen halen. Zijn zwakke inzet was daardoor een gemakkelijke prooi voor keeper Joren van Dijk. Verder gebeurde er niet zo veel. Koudekerk had misschien nog wel een strafschop verdiend, maar de scheidsrechter wuifde een valpartij in het Hazerswoudse strafschopgebied lachend weg. Even na het half uur was het toch raak voor Koudekerk; na een prima aanval over links en een goed voorzet van         Mike van Velzen was Bryan van Delft eerder bij de bal dan keeper Joren van Dijk. Hij omspeelde de Hazerswoudse sluitpost op een simpele manier en schoof de bal daarna in het lege doel (0-1). Met deze stand werd er ook gerust. De tweede helft speelde Koudekerk met de wind in de rug. En de gehele tweede helft was het verschil op de ranglijst zichtbaar. Eerst schoot Mike van Velzen na een prima voorzet van links nog vallend over. Even later was het toch raak; een wat makkelijk gegeven vrije trap naar vermeent hands werd door Mike Slottje laag voorgegeven, maar omdat niemand de bal beroerde verdween hij in één keer in de lange hoek (0-2). Koudekerk bleef kansen krijgen. Want na een lange bal van keeper Kneulman en prima doorkoppen van hun sterk spelende aanvallende middenvelder van Velzen kwam één van de aanvallers in kansrijke positie maar zijn lob ging over het Hazerswoudse doel. Ook de volgende Koudekerkse kans ging er niet in; Joren van Dijk redde tot twee keer toe op schoten van dichtbij. De Hazerswoudse sluitpost redde ook zeer bekwaam op een tegendraadse kopbal: waarbij dient gezegd te worden dat hij de voorzet eerst verkeerd inschatte,  maar hij herstelde deze verkeerde inschatting op katachtige wijze. Door deze missers bleef Hazerswoudse Boys in de wedstrijd en zo was daar plotseling de aansluitingstreffer: want na een voorzet van Rens Louwers van de linkerkant was het Leo de Ruiter die de bal tussen de keeper en de verdediger binnen frommelde (1-2). Maar de spanning die nu geheel terug was, was van korte duur. Want Koudekerk mocht drie minuten later aanleggen voor een wat makkelijk gegeven strafschop. Maar daar hadden de Koudekerkers terecht geen boodschap aan. De strafschop werd onberispelijk onderkant lat door Mike Slottje  binnen geschoten (1-3). Dat het in de laatste minuut na een rommelige aanval over rechts ook nog door Mike van Velzen 1-4 werd, was alleen nog voor de statistieken. Koudekerk bleek duidelijk een maatje te groot en blijft koploper in deze derde klasse. Voor Hazerswoudse Boys blijft het strijden voor elk punt.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Koen Plaisier; Justin Meijer; Ivo van Aalst ( Ruben Windhorst); Jeffrey Kastelein; Rens Louwers; Leo de Ruiter; Vito Martens(Duco Rens)

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd gemaakt door Sport lokaal via onderstaande link :