Hazerswoudse Boys geeft wedstrijd uit handen

3 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

12 december 2015 14:30

Luiken, J.A.M.

Hazerswoudse Boys heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen WDS belangrijke punten laten liggen. In de beginfase waren de Boys de bovenliggende partij maar verzuimden om meer dan 1 doelpunt afstand te nemen. WDS kwam kort na een wisseling in de achterhoede van de Boys op gelijke hoogte en oogde in het restant van de wedstrijd, die meer spannend dan goed was, feller en trok uiteindelijk aan het langste eind met een 3-2 zege.

Voor de wedstrijd zit er slechts 1 punt verschil tussen thuisclub WDS en Hazerswoudse Boys. Winst betekent voor beide teams dus een voorlopige ontsnapping uit de onderste regionen.
Hazerswoudse Boys is in de beginfase feller dan WDS en zoekt vrij snel de diepte via de uitwaaierende spitsen en sticht hiermee wel gevaar maar is onnauwkeurig in de eindpass. Aan de andere kant van het veld is Joren van Dijk de eerste keeper die deze middag aan het werk wordt gezet door spits Rick Wils van WDS. Ook het 2e doelgevaar is voor WDS wanneer Jeffrey Kastelein een bal verkeerd in schat en laat lopen voor Joren van Dijk. Eric Cromwijk van WDS is echter eerder bij de bal en schiet van dichtbij tegen Joren op waarna Koen Plaisier de bal definitief kan wegwerken. De eerste echte kans voor Hazerswoudse Boys is direct raak. Vito Martens wordt diep weggestuurd en gaat alleen op keeper Jan Boerefijn af die kansloos is wanneer Vito de bal breed legt op de meegelopen Leo de Ruiter die de bal eenvoudig in het lege doel loopt. Twee minuten later kan Boerefijn wel redden op een venijnig schot uit de 2e lijn van Justin Meijer. In die fase houdt Hazerswoudse Boys druk op de achterhoede van WDS maar is het te slordig in de eindpass of afwerking om het overwicht uit te drukken in doelpunten. Na een half uur spelen moet linksback Koen Plaisier geblesseerd het veld verlaten en voor hem komt Robin de Ruiter voor het eerst dit seizoen in het veld na langdurige afwezigheid vanwege een hardnekkige blessure. Robin neemt zijn vertrouwde rechtsback positie in waardoor Stan van Meurs verhuist naar de linkerkant. Deze omzetting is de inleiding voor de gelijkmaker wanneer Stan zich op de middenlijn eenvoudig van de bal laat zetten. WDS kan daarna via de vrije rechterflank doorkomen waarop een voorzet volgt die door de net ingevallen Robin de Ruiter bij de 2e paal finaal wordt gemist en daarna door de tot dan toe onzichtbare Lourens Uiterwijk van dichtbij snoeihard wordt binnengeschoten. De goal geeft WDS vertrouwen waardoor een gelijkwaardige wedstrijd ontstaat. Beide teams krijgen voor rust nog een kans op de 2-1 via een corner maar waar WDS-spits Rick Wils de bal slechts schampt kopt Justin Meijer aan de andere kant van het veld de bal vol op de lat zodat beide teams met 1-1 richting kleedkamers gaan.
WDS komt scherp uit de kleedkamer en krijgt bijna vanaf de aftrap een goede kans via opnieuw Rick Wils na een snelle combinatie maar hij schiet de bal vanaf 10 meter voor het doel ruim naast. Ruim 10 minuten later krijgt Hazerswoudse Boys een goede kans wanneer Justin Meijer de bal voor de voeten kopt van Roy van Leeuwen maar zijn schot is niet tussen de palen en verdwijnt naast het doel over de achterlijn. Niet veel later valt een goal aan de andere kant uit een corner wanneer de bal voorbij de 2e paal ongehinderd weer voor het doel kan worden gekopt voor de voeten van Arno Baas die van dichtbij WDS op voorsprong schiet. Hazerswoudse Boys moet op jacht naar de gelijkmaker en Leo de Ruiter is na ruim een uur spelen dichtbij maar hij weet de bal na een mooie pass van Vito Martens niet voorbij de uitgelopen keeper Boerefijn te krijgen die knap zijn doel verkleint. Omdat de Boys verder vooruit spelen krijgt WDS alle ruimte om te counteren en Rick Wils krijgt binnen een minuut 2x de kans om alleen voor de keeper de marge te vergroten maar beide keren is Joren van Dijk de situatie de baas. Het spel van Hazerswoudse Boys heeft allang niet meer het niveau van het eerste half uur en het heeft spelhervattingen nodig om gevaarlijk te worden. Justin Meijer kopt de bal uit een vrije trap van Rens Louwers eerst nog in de handen van de keeper maar een kwartier voor tijd kopt Justin de bal wel onhoudbaar binnen uit een corner van opnieuw Rens Louwers. De euforie van de gelijkmaker is na 2 minuten weer verdwenen wanneer de rechtsback van WDS Mark Venhuis de bal uit een voorzet van rechts geheel vrijstaand in het Hazerswoudse strafschopgebied kan inkoppen en WDS weer op voorsprong zet. Hazerswoudse Boys moet dus opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en denkt 10 minuten voor tijd een penalty te krijgen wanneer Vito Martens in een duel voorbij de keeper en 2 verdedigers komt en daarna ten val wordt gebracht maar scheidsrechter Luiken ziet er geen opzet in en geeft een achterbal i.p.v. een strafschop. WDS krijgt steeds meer ruimte om te counteren en creëert een aantal grote kansen die niet worden verzilverd zodat de wedstrijd spannend blijft tot het eind. In de slotfase moet WDS bovendien verder met 10 man wanneer middenvelder Emiel Griffioen zijn 2e gele kaart krijgt. Hazerswoudse Boys krijgt in blessuretijd nog een aantal corners en verschijnt met alle spelers in het vijandelijke strafschopgebied maar verder dan een schot van Stan van Meurs dat ruim over het doel van WDS verdwijnt komt Hazerswoudse Boys niet. Door de nederlaag staat Hazerswoudse Boys op de gedeeld voorlaatste plaats op de helft van de competitie.

De eerstvolgende wedstrijd is op 23 januari 2016 (14:30 uur) uit bij vv Zwammerdam.