Hazerswoudse Boys behaalt drie broodnodige punten tegen het hoog geklasseerde CVC Reeuwijk.

6 februari 2016 14:30

Scheidsrechter

Hoogerbrugge, J.C.

Onbekend

In de strijd tegen degradatie heeft het elftal van Manfred van den Bosch een hele belangrijke overwinning behaald. In een gelijk opgaande wedstrijd trok Hazerswoudse Boys aan het langste eind. CVC haakt voorlopig af in de strijd om het kampioenschap. Voor Hazerswoudse Boys is de strijd om directe handhaving nog helemaal open.

Op een koud en winderig maar desondanks redelijk gevuld sportpark werd om half drie afgetrapt met de wetenschap dat er voor beide partijen veel op het spel stond. Hazerswoudse Boys zit middenin de degradatiestrijd, terwijl CVC Reeuwijk meedoet om het kampioenschap. In het eerste kwartier gebeurde niet veel. Krachtsverschil was nauwelijks zichtbaar en de meeste toeschouwers stonden te wachten op wat spektakel. Even na het kwartier was het plotseling raak. Na een diepe bal uit het middenveld van CVC kwam de spits van CVC het zestienmetergebied binnen, deze aanvaller kapte verdediger Roy van Leeuwen stijlvol uit en alleen voor keeper Joren van Dijk bleef hij rustig en schoof beheerst de 0-1 binnen. Een paar minuten later werd de marge bijna verdubbeld: Na een voorzet van rechts kwam de bal bij de linksbuiten terecht. Zijn geplaatste inzet vloog net over de kruising boven keeper Joren van Dijk. Een paar tellen later was het opeens weer gelijk. Een lange bal van achteruit werd door Pim Schoonwater doorgekopt, Leo de Ruiter was slimmer en sneller dan zijn directe tegenstander. Alleen voor de keeper faalde de snelle topscoorder van Hazerswoudse Boys  niet en schoof de bal door de benen van de Reeuwijkse sluitpost (1-1). Binnen een minuut was het bijna 2-1 want na een prima corner van Menno Nieuwhof kopte de vrijstaande Justin Meijer over het doel van CVC. Ook de Reeuwijkers kregen voor rust nog één goede kans; na een goede één-twee-combinatie door het midden ontstond er van dichtbij een grote schietkans. De vrijgespeelde Reeuwijkse middenvelder schoot wild over. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht. Na de rust was het al snel raak, want terwijl nog lang niet alle toeschouwers op hun plek stonden, stond Leo de Ruiter na goed verlengen van Pim Schoonwater opeens vrij voor de keeper. De Hazerswoudse spits omspeelde de keeper soepel en schoof zijn tweede doelpunt van de middag binnen (2-1). Na tien minuten in de tweede helft was het bijna 3-1; weer was het Justin Meijer die na een prima corner zijn directe tegenstander versloeg in een kopduel, ditmaal ging zijn kopbal voorlangs. Nu volgde een heel sterk kwartier van CVC. Eerst had keeper Joren van Dijk een prima redding in huis op een schot van de rand van het strafschopgebied. Een paar minuten later moest hij weer handelend optreden na een schot van afstand en had hij geluk dat de rebound voorlangs werd geschoten. Ook de Boys kreeg nog twee kansen maar bij inzetten van dichtbij van Pim Schoonwater en Rens Louwers kwam de Reeuwijkse doelman tot tweemaal toe als winnaar uit de strijd. CVC kreeg nog één goede kans; na een stijlvolle actie van de rechtsbuiten van Reeuwijk volgde een prima voorzet. De spits van de rood-blauwe zette zijn hoofd tegen de bal maar deze verdween tot opluchting van heel Hazerswoudse Boys net naast het doel van Joren van Dijk. Een paar minuten later floot scheidsrechter Hoogerbrugge voor het einde en droop CVC Reeuwijk teleurgesteld af en waren de Boys drie hele belangrijke punten rijker. Volgende week staat de derby uit tegen BSC ’68 op het programma.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Koen Plaisier; Justin Meijer; Ivo van Aalst; Menno Nieuwhof (Bart Sol); Rens Louwers; Leo de Ruiter; Pim Schoonwater (Ruben Windhorst)